Cukinijų pyragas su rikotos sūriu

5 gaivios ir spalvingos vasaros vakarienės
40 min.
4 vnt.
Jums reikės
  • 2 cukinijų
  • 6 kiaušinių
  • pakelio fetos sūrio
  • indelio rikotos sūrio
  • 150 g miltų
  • 1 svogūno
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
Gaminimo procesas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, nedidelę kepimo formą ištepkite aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi. Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Kepkite tol, kol svogūnai lengvai pagels.

  2. Cukiniją sutarkuokite stambia tarka. Rankomis nusunkę skystį, cukiniją sukrėskite į dubenį, sumaišykite su kepintais svogūnais, rikota ir trupintu fetos sūriu. Pagardinkite druska ir pipirais.

  3. Kitame dubenyje lengvai išplakite kiaušinius, sumaišytus su miltais ir kepimo milteliais. Plakinį supilkite į dubenį su cukinijomis ir gerai išmaišykite.

  4. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir kepkite orkaitėje apie 45 minutes.

Gaminimo procesas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, nedidelę kepimo formą ištepkite aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi. Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Kepkite tol, kol svogūnai lengvai pagels.

  2. Cukiniją sutarkuokite stambia tarka. Rankomis nusunkę skystį, cukiniją sukrėskite į dubenį, sumaišykite su kepintais svogūnais, rikota ir trupintu fetos sūriu. Pagardinkite druska ir pipirais.

  3. Kitame dubenyje lengvai išplakite kiaušinius, sumaišytus su miltais ir kepimo milteliais. Plakinį supilkite į dubenį su cukinijomis ir gerai išmaišykite.

  4. Tešlą sukrėskite į kepimo formą ir kepkite orkaitėje apie 45 minutes.