Kiaulienos faršo iešmeliai, kepti orkaitėje, su jogurtiniu padažu

5 gaivios ir spalvingos vasaros vakarienės
40 min.
4 vnt.
Jums reikės
  • 500 g kiaulienos faršo
  • 1 svogūno
  • 1 kiaušinio
  • 2 šaukštų džiūvėsėlių
  • 4 česnako skiltelių
  • 4 didelių morkų
  • 4 didelių bulvių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • šiek tiek aliejaus
  • pusės indelio graikiško jogurto
  • saujos krapų
  • saujos svogūnų laiškų
  • medinių iešmelių
Gaminimo procesas
  1. Medinius iešmelius 20 minučių pamirkykite vandenyje, kad kepdami jie nedegtų.

  2. Į maltą mėsą suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, išspauskite 2 česnako skilteles, supilkite lengvai išplaktą kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, gerai išmaišykite.

  3. Ant medinio iešmelio iš faršo rankomis suformuokite pailgas dešreles, aptepkite aliejumi ir sudėkite į kepimo indą.

  4. Morkas ir bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į dubenį, pagardinkite druska, pipirais, įpilkite aliejaus, gerai išmaišykite, sudėkite į kepimo indą ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25 minutes.

  5. Patiekite lėkštėje keptas daržoves, faršo iešmelius ir padažą, paruoštą iš graikiško jogurto, sumaišyto su smulkintais krapais, svogūnų laiškais, 2 skiltelėmis išspausto česnako, druska ir pipirais.

Gaminimo procesas
  1. Medinius iešmelius 20 minučių pamirkykite vandenyje, kad kepdami jie nedegtų.

  2. Į maltą mėsą suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, išspauskite 2 česnako skilteles, supilkite lengvai išplaktą kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, gerai išmaišykite.

  3. Ant medinio iešmelio iš faršo rankomis suformuokite pailgas dešreles, aptepkite aliejumi ir sudėkite į kepimo indą.

  4. Morkas ir bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į dubenį, pagardinkite druska, pipirais, įpilkite aliejaus, gerai išmaišykite, sudėkite į kepimo indą ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25 minutes.

  5. Patiekite lėkštėje keptas daržoves, faršo iešmelius ir padažą, paruoštą iš graikiško jogurto, sumaišyto su smulkintais krapais, svogūnų laiškais, 2 skiltelėmis išspausto česnako, druska ir pipirais.