Salotos su traškia vištiena ir riešutais

5 gaivios ir spalvingos vasaros vakarienės
40 min.
4 vnt.
Jums reikės
  • 1 pakelio vidinės vištienos filė
  • 1 gūžės salotos „Iceberg“
  • pusės pakelio špinatų
  • 50 g lazdyno riešutų
  • pusės indelio graikiško jogurto
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 rausvojo svogūno
  • 2 kiaušinių
  • 5 šaukštų miltų
  • 2 šaukštų vandens
  • 1 stiklinės džiūvėsėlių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • aliejaus
Gaminimo procesas
  1. Traškiai vištienai kepti paruoškite kepimo skardą. Išklokite ją folija, apšlakstykite aliejumi. Miltus sumaišykite su druska ir pipirais. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su vandeniu. Į plačią lėkštę suberkite džiūvėsėlius.

  2. Vištienos gabalėlius sumeskite į miltus ir rankomis labai gerai išmaišykite, kad miltais pasidengtų kiekvienas gabalėlis. Miltais apvoliotus vištienos gabalėlius pamerkite į kiaušinių plakinį, o ištraukę kruopščiai apvoliokite džiūvėsėliuose. Taip paruoštą vištieną sudėkite į kepimo skardą ir pusvalandžiui įkiškite į šaldytuvą.

  3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.Vištieną kepkite 15-25 minučių. Būtinai keletą kartų gabalėlius apverskite, jie turi tapti rudi ir traškūs.

  4. Pasigaminkite padažo. Į graikišką jogurtą įspauskite česnako, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

  5. Salotas „Iceberg“ suplėšykite rankomis, padalinkite į 4 lėkštes, ant viršaus uždėkite špinatų lapų, užberkite smulkiai pjaustytų rausvųjų svogūnų, apskrudusių vištienos gabalėlių, viską apšlakstykite padažu ir užberkite smulkintų lazdynų riešutų.

Gaminimo procesas
  1. Traškiai vištienai kepti paruoškite kepimo skardą. Išklokite ją folija, apšlakstykite aliejumi. Miltus sumaišykite su druska ir pipirais. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su vandeniu. Į plačią lėkštę suberkite džiūvėsėlius.

  2. Vištienos gabalėlius sumeskite į miltus ir rankomis labai gerai išmaišykite, kad miltais pasidengtų kiekvienas gabalėlis. Miltais apvoliotus vištienos gabalėlius pamerkite į kiaušinių plakinį, o ištraukę kruopščiai apvoliokite džiūvėsėliuose. Taip paruoštą vištieną sudėkite į kepimo skardą ir pusvalandžiui įkiškite į šaldytuvą.

  3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.Vištieną kepkite 15-25 minučių. Būtinai keletą kartų gabalėlius apverskite, jie turi tapti rudi ir traškūs.

  4. Pasigaminkite padažo. Į graikišką jogurtą įspauskite česnako, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

  5. Salotas „Iceberg“ suplėšykite rankomis, padalinkite į 4 lėkštes, ant viršaus uždėkite špinatų lapų, užberkite smulkiai pjaustytų rausvųjų svogūnų, apskrudusių vištienos gabalėlių, viską apšlakstykite padažu ir užberkite smulkintų lazdynų riešutų.