Česnakinių ryžių salotos su vištiena ir sojų padažu

5 lengvesnės vasariškos vakarienės
30 min.
4
Jums reikės
  • 400 g ryžių
  • 4 skiltelių česnako
  • druskos
  • pipirų
  • 1 pakelio vištienos filė
  • 50 ml sojų padažo
  • 4 pomidorų
  • 1 cukinijos
  • alyvuogių aliejus
Gaminimo procesas
  1. Ryžius keletą kartų perplaukite vandeniu. Giliame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytas česnako skilteles. Į aliejų su česnakais suberkite ryžius, juos dar pakepkite apie 5 minutes, tada užpilkite 800 mililitrais vandens ir virkite, kol vanduo išgaruos, o ryžiai taps birūs.

  2. Kol ryžiai verda, gabalėliais pjaustytą vištieną įtrinkite druska ir pipirais, sudėkite juos į įkaitintą alyvuogių aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus, o vištiena bus iškepusi. Tuomet supilkite sojų padažą ir troškinkite dar keletą minučių.

  3. Vištieną išimkite ir toje pačioje keptuvėje apkepinkite gabalėliais pjaustytą cukiniją, kol ji suminkštės.

  4. Ryžius atvėsinkite, į juos įmaišykite vištieną, kubeliais pjaustytus pomidorus, cukiniją ir išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais ir dar kartą išmaišykite.

Gaminimo procesas
  1. Ryžius keletą kartų perplaukite vandeniu. Giliame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytas česnako skilteles. Į aliejų su česnakais suberkite ryžius, juos dar pakepkite apie 5 minutes, tada užpilkite 800 mililitrais vandens ir virkite, kol vanduo išgaruos, o ryžiai taps birūs.

  2. Kol ryžiai verda, gabalėliais pjaustytą vištieną įtrinkite druska ir pipirais, sudėkite juos į įkaitintą alyvuogių aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus, o vištiena bus iškepusi. Tuomet supilkite sojų padažą ir troškinkite dar keletą minučių.

  3. Vištieną išimkite ir toje pačioje keptuvėje apkepinkite gabalėliais pjaustytą cukiniją, kol ji suminkštės.

  4. Ryžius atvėsinkite, į juos įmaišykite vištieną, kubeliais pjaustytus pomidorus, cukiniją ir išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais ir dar kartą išmaišykite.