Kepenėlės su sūrio padažu ir česnakiniais ryžiais

5 sočios vakarienės, įkvėptos vaikystės
45 min.
4
Jums reikės
  • 1 kg vištų kepenėlių
  • 200 g natūralaus jogurto
  • 400 ml pieno
  • 2 svogūnų
  • 6 skiltelių česnako
  • druskos
  • pipirų
  • 300 g ryžių
  • 20 g sviesto
  • alyvuogių aliejaus
  • indelio lydyto sūrio
Gaminimo procesas
  1. Kepenėles supjaustykite, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir padėkite į šoną.

  2. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus, apkepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir 3 susmulkintas česnako skilteles. Iš keptuvės svogūnus ir česnakus sukrėskite į dubenį.

  3. Keptuvėje apkepinkite kepenėles, kol gražiai apskrus. Tuomet sukrėskite kepintus svogūnus, užpilkite viską pienu ir troškinkite apie 10 minučių. Tada sudėkite lydytą sūrį ir gerai išmaišykite, kol ištirps.

  4. Sudėkite jogurtą, pagardinkite druska, pipirais ir patroškinkite apie 10 minučių, kol padažas sutirštės.

  5. Paruoškite ryžius: puode ištirpinkite sviestą, jame pakepkite smulkiai supjaustytas likusias 3 česnako skilteles, pabarstykite druska. Ryžius nuplaukite, suberkite į puodą, apkepinkite kelias minutes kartu su česnakais. Užpilkite 550 mililitrais vandens ir virkite atidengtame puode ant silpnos ugnies, kol ryžiai išvirs.

Gaminimo procesas
  1. Kepenėles supjaustykite, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir padėkite į šoną.

  2. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus, apkepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir 3 susmulkintas česnako skilteles. Iš keptuvės svogūnus ir česnakus sukrėskite į dubenį.

  3. Keptuvėje apkepinkite kepenėles, kol gražiai apskrus. Tuomet sukrėskite kepintus svogūnus, užpilkite viską pienu ir troškinkite apie 10 minučių. Tada sudėkite lydytą sūrį ir gerai išmaišykite, kol ištirps.

  4. Sudėkite jogurtą, pagardinkite druska, pipirais ir patroškinkite apie 10 minučių, kol padažas sutirštės.

  5. Paruoškite ryžius: puode ištirpinkite sviestą, jame pakepkite smulkiai supjaustytas likusias 3 česnako skilteles, pabarstykite druska. Ryžius nuplaukite, suberkite į puodą, apkepinkite kelias minutes kartu su česnakais. Užpilkite 550 mililitrais vandens ir virkite atidengtame puode ant silpnos ugnies, kol ryžiai išvirs.