Orkaitėje kepti batatai, įdaryti feta ir šonine

5 sočios vakarienės, įkvėptos vaikystės
1 val.
4
Jums reikės
  • 4 didelių batatų
  • 1 pakelio (200 g) kubeliais supjaustytos kiaulienos šoninės
  • 1 pakelio fetos sūrio
  • druskos
  • pipirų
  • mėgstamų prieskoninių žolelių
  • alyvuogių aliejus
Gaminimo procesas
  1. Batatus švariai nuplaukite, į kiekvieną iš jų giliai įbeskite šakute, apvirkite puode, kol suminkštės.

  2. Kiekvieną batatą perpjaukite pusiau, šakute išskobkite vidų (giliai nereikia).
    Kol orkaitė kais iki 180 laipsnių, keptuvėje apkepinkite šoninės kubelius, kol gražiai apskrus.

  3. Batatus lupenomis į apačią sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais, o į išskobtas duobeles pridėkite kepintų šoninės kubelių. Batatus pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.

  4. Išėmę batatus iš orkaitės, sudėkite į lėkštes, aptrupinkite fetos sūriu ir pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Gaminimo procesas
  1. Batatus švariai nuplaukite, į kiekvieną iš jų giliai įbeskite šakute, apvirkite puode, kol suminkštės.

  2. Kiekvieną batatą perpjaukite pusiau, šakute išskobkite vidų (giliai nereikia).
    Kol orkaitė kais iki 180 laipsnių, keptuvėje apkepinkite šoninės kubelius, kol gražiai apskrus.

  3. Batatus lupenomis į apačią sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais, o į išskobtas duobeles pridėkite kepintų šoninės kubelių. Batatus pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.

  4. Išėmę batatus iš orkaitės, sudėkite į lėkštes, aptrupinkite fetos sūriu ir pagardinkite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.