Tiršta vištienos ir grybų sriuba

5 sočios vakarienės, įkvėptos vaikystės
30 min.
4
Jums reikės
  • 1 pakelio viščiukų broilerių vidinės filė
  • 50 g sviesto
  • alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštų miltų
  • 2 morkų
  • 1 l vištienos sultinio
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 200 g pievagrybių
  • 0,5 l pieno
  • druskos
  • pipirų
Gaminimo procesas
  1. Dideliame puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką. Suberkite pjaustytus pievagrybius, pjaustytas morkas ir porą minučių viską apkepkite.

  2. Kartu su daržovėmis pakepkite ir nedideliais gabalėliais supjaustytą vištieną. Supilkite 750 mililitrų sultinio ir palikite virti.

  3. Kol sriuba verda, keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir, nuolat maišydami, kepkite, kol miltai taps rusvos spalvos.

  4. Tuomet maišydami po truputį supilkite pieną ir likusį sultinį. Maišykite, kol viskas šiek tiek sutirštės. Masę iš keptuvės, nuolat maišydami, po truputį supilkite į puodą. Sriubą pavirkite dar apie 15 minučių.

  5. Prieš patiekdami, apibarstykite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Gaminimo procesas
  1. Dideliame puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką. Suberkite pjaustytus pievagrybius, pjaustytas morkas ir porą minučių viską apkepkite.

  2. Kartu su daržovėmis pakepkite ir nedideliais gabalėliais supjaustytą vištieną. Supilkite 750 mililitrų sultinio ir palikite virti.

  3. Kol sriuba verda, keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir, nuolat maišydami, kepkite, kol miltai taps rusvos spalvos.

  4. Tuomet maišydami po truputį supilkite pieną ir likusį sultinį. Maišykite, kol viskas šiek tiek sutirštės. Masę iš keptuvės, nuolat maišydami, po truputį supilkite į puodą. Sriubą pavirkite dar apie 15 minučių.

  5. Prieš patiekdami, apibarstykite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.