Toskanietiška vištiena su grietinėlės padažu

5 sočios vakarienės, įkvėptos vaikystės
40 min.
4
Jums reikės
  • alyvuogių aliejus
  • 1,5 kg viščiukų broilerių blauzdelių
  • druskos
  • pipirų
  • džiovintų bazilikų
  • 50 g sviesto
  • 3 skiltelių česnako
  • 3 pomidorų
  • 1 pakelio šaldytų špinatų
  • 200 ml pieno
  • 1 pakelio grietinėlės
  • 1 pakelio tarkuoto kietojo sūrio
  • 300 g ryžių garnyrui paruošti
  • mėgstamų prieskoninių žolelių
Gaminimo procesas
  1. Vištų blauzdeles įtrinkite druska, pipirais ir džiovintais bazilikais. Sudėkite jas į gilią keptuvę ir kepkite su aliejumi, kol gražiai apskrus. Paruošą vištieną išimkite iš keptuvės į dubenėlį.

  2. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite susmulkintas česnako skilteles. Suberkite kubeliais supjaustytus pomidorus, kepinkite juos, kol išleis visas sultis, tuomet sudėkite špinatus ir viską dar pakepkite, kol nugaruos skystis.

  3. Supilkite į keptuvę grietinėlę, pieną, suberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir maišykite, kol sūris išsilydys.

  4. Sudėkite vištų blauzdeles ir troškinkite, kol jos bus iškepę. Patiekite su ryžiais, vištieną apibarstę prieskoninėmis žolelėmis.

Gaminimo procesas
  1. Vištų blauzdeles įtrinkite druska, pipirais ir džiovintais bazilikais. Sudėkite jas į gilią keptuvę ir kepkite su aliejumi, kol gražiai apskrus. Paruošą vištieną išimkite iš keptuvės į dubenėlį.

  2. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite susmulkintas česnako skilteles. Suberkite kubeliais supjaustytus pomidorus, kepinkite juos, kol išleis visas sultis, tuomet sudėkite špinatus ir viską dar pakepkite, kol nugaruos skystis.

  3. Supilkite į keptuvę grietinėlę, pieną, suberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir maišykite, kol sūris išsilydys.

  4. Sudėkite vištų blauzdeles ir troškinkite, kol jos bus iškepę. Patiekite su ryžiais, vištieną apibarstę prieskoninėmis žolelėmis.