Japoniškas dubenėlis

5 vakarienės, 5 skirtingos šalys
Jums reikės
  • 150 g lašišos
  • 125 g ryžių
  • pusės agurko
  • 1 morkos
  • 50 g raudonojo kopūsto
  • 1 avokado
  • 6 ridikėlių
  • sojos pagardinti
Gaminimo procesas
  1. Lašišą supjaustykite gabalėliais ir apliekite sojų padažu – jis lengvai „apkeps“ žuvį.

  2. Išvirkite ryžius. Supjaustykite agurką, morką, kopūstą, avokadą ir ridikėlius.

  3. Į dubenėlį pridėkite virtų ryžių, ant viršaus klokite lašišą, dėkite daržoves, viską pagardinkite sojos arba „Shirachos“ padažu, paskaninkite majonezu. Ant viršaus tinka pabarstyti sezamų sėklų.

Gaminimo procesas
  1. Lašišą supjaustykite gabalėliais ir apliekite sojų padažu – jis lengvai „apkeps“ žuvį.

  2. Išvirkite ryžius. Supjaustykite agurką, morką, kopūstą, avokadą ir ridikėlius.

  3. Į dubenėlį pridėkite virtų ryžių, ant viršaus klokite lašišą, dėkite daržoves, viską pagardinkite sojos arba „Shirachos“ padažu, paskaninkite majonezu. Ant viršaus tinka pabarstyti sezamų sėklų.

Patarimas:

Prieš virdami ryžius, juos gerai nuplaukite. Plaukite tol, kol vanduo taps skaidrus. Vieną puodelį ryžių užpilkite dviem puodeliais vandens. Kai ryžiai užvirs, maksimaliai sumažinkite ugnį ir virkite dar 7 minutes.