Bulvinukai su rūkyta lašiša

5 vakarienės, įkvėptos vasaros
30 min.
4
Jums reikės
  • 4 virtų bulvių
  • 20 g krapų
  • 10 g svogūnų laiškų
  • 200 g rūkytos lašišos
  • 1 a. š. kaparėlių
  • 2 kiaušinių
  • 3 v. š. kukurūzų miltų
  • 150 g maltų džiūvėsėlių
  • aliejaus kepti
  • PADAŽUI:
  • 20 g krapų
  • 1 skiltelės česnako
  • 150 ml grietinės
  • 1 citrinos
Gaminimo procesas
  1. Virtas bulves sutrinkite, pasūdykite ir sumaišykite su kaparėliais bei pasmulkinta lašiša, krapais ir svogūnų laiškais, vienu kiaušiniu ir vienu šaukštu kukurūzų miltų.

  2. Dubenėlyje išplakite likusį kiaušinį. Pasiruoškite atskiruose dubenėliuose kukurūzų miltus ir džiūvėsėlius.

  3. Drėgnomis rankomis iš bulvių ruošinio formuokite kepsnelius. Juos apvoliokite miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.

  4. Taip paruoštus kepsnelius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

  5. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinę, trintą skiltelę česnako, smulkiai sukapotus krapus, citrinos sultis ir tarkuotą pusės citrinos žievelę. Išmaišykite. Su šiuo padažu patiekite kepsnelius.

Gaminimo procesas
  1. Virtas bulves sutrinkite, pasūdykite ir sumaišykite su kaparėliais bei pasmulkinta lašiša, krapais ir svogūnų laiškais, vienu kiaušiniu ir vienu šaukštu kukurūzų miltų.

  2. Dubenėlyje išplakite likusį kiaušinį. Pasiruoškite atskiruose dubenėliuose kukurūzų miltus ir džiūvėsėlius.

  3. Drėgnomis rankomis iš bulvių ruošinio formuokite kepsnelius. Juos apvoliokite miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.

  4. Taip paruoštus kepsnelius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

  5. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinę, trintą skiltelę česnako, smulkiai sukapotus krapus, citrinos sultis ir tarkuotą pusės citrinos žievelę. Išmaišykite. Su šiuo padažu patiekite kepsnelius.