Kalakutienos ir cukinijų kukulaičiai

5 vakarienės, įkvėptos vasaros
30 min.
4
Jums reikės
  • 400 g maltos kalakutienos
  • 1 cukinijos
  • 40 g svogūnų laiškų
  • 1 kiaušinio
  • 2 šaukštų smulkintų šv. mėtų
  • 2 šaukštų smulkintų šv. kalendrų
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 a. š. malto kumino
  • 1 a. š. druskos
  • 1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 a. š. maltos aitriosios paprikos
  • aliejaus kepimui
  • GARNYRUI:
  • 2 nedidelių cukinijų
  • 1/2 citrinos
  • šakelės mėtų
  • druskos
  • pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • 20 g sviesto
  • 300 ml ryžių
Gaminimo procesas
  1. Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, žoleles ir svogūnų laiškus sukapokite, česnakus sutrinkite ir visus kukulių ingredientus (išskyrus aliejų) gerai suminkykite.

  2. Suformuokite kukulaičius ir kepkite keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje.

  3. Puode ištirpinkite sviestą, jame apkepinkite ryžius. Įpilkite vandens, kad jis per centimetrą apsemtų ryžius. Pasūdykite. Uždenkite puodą ir virkite apie 10 min. Išjunkite ugnį ir palikite dar dešimčiai minučių uždengtame puode.

  4. Cukinijas supjaustykite plonomis juostomis, pasūdykite, pagardinkite pipirais, sumaišykite su smulkiai sukapotomis mėtomis. Apšlakstykite aliejumi.

  5. Kukulaičius patiekite su virtais ryžiais ir cukinijų salotomis.

Gaminimo procesas
  1. Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, žoleles ir svogūnų laiškus sukapokite, česnakus sutrinkite ir visus kukulių ingredientus (išskyrus aliejų) gerai suminkykite.

  2. Suformuokite kukulaičius ir kepkite keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje.

  3. Puode ištirpinkite sviestą, jame apkepinkite ryžius. Įpilkite vandens, kad jis per centimetrą apsemtų ryžius. Pasūdykite. Uždenkite puodą ir virkite apie 10 min. Išjunkite ugnį ir palikite dar dešimčiai minučių uždengtame puode.

  4. Cukinijas supjaustykite plonomis juostomis, pasūdykite, pagardinkite pipirais, sumaišykite su smulkiai sukapotomis mėtomis. Apšlakstykite aliejumi.

  5. Kukulaičius patiekite su virtais ryžiais ir cukinijų salotomis.