Česnakinė orkaitėje keptų pomidorų sriuba

5 vakarienės, mėgstantiems daugiau mėsos
1 val.
4
Jums reikės
  • 4 šaukštų aliejaus
  • 3 svogūnų
  • 2 morkų
  • 30 g saulėje džiovintų pomidorų
  • arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų (nebūtina)
  • 1,5 kg prinokusių pomidorų
  • 1 nedidelės česnako galvos
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • pipirų pagal skonį
  • 1 prancūziško batono
Gaminimo procesas
  1. Įkaitintiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Pomidorus nuplauname, nusausiname, perpjauname pusiau ir išpjauname baltas vietas nuo kotelių, svogūnus nulupame ir perpjauname į keturias dalis, česnako galvą nuplauname ir perpjauname neluptą pusiau.

  2. Kepimo skardoje aukštais kraštais įkaitiname keturis šaukštus aliejaus, suberiame svogūnus ir pakepiname ant dujinės vidutinės ugnies kelias minutes, tada dedame pomidorus bei česnakus, pagardiname druska, pipirais ir cukrumi, išmaišome, pašauname į orkaitę ir kepame apie 40 minučių, kol pomidorai suminkštės ir pradės skrusti.

  3. Puode, kuriame virsime sriubą, įkaitiname likusį aliejų ir suberiame sutarkuotas morkas bei smulkiai pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, kepiname, kol morkos suminkštės, ir tada atidedame į šalį.

  4. Kai pomidorai iškeps, įspaudžiame česnakų puselių skilteles.

  5. Prancūzišką batoną supjaustome riekelėmis, apšlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska, dedame į kepimo skardą ir tada šauname į orkaitę, kol gražiai apskrus.

  6. Keptus pomidorus, svogūnus, česnako skilteles sukrečiame į puodą, kuriame kepė morkos ir saulėje džiovinti pomidorai. Jei nuo pomidorų skystis pilnai neapsemia sriubos, įpilame vandens ar daržovių sultinio, ir verdame 5 minutes, suberiame džiovintus bazilikus.

  7. Tada sriubą virtuviniu trintuvu sutriname iki vientisos masės. Norėdami dar geresnės konsistencijos, dar galime perkošti per sietelį, bet nebūtina. Šalia patiekiame skrudinto prancūziško batono.

Gaminimo procesas
  1. Įkaitintiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Pomidorus nuplauname, nusausiname, perpjauname pusiau ir išpjauname baltas vietas nuo kotelių, svogūnus nulupame ir perpjauname į keturias dalis, česnako galvą nuplauname ir perpjauname neluptą pusiau.

  2. Kepimo skardoje aukštais kraštais įkaitiname keturis šaukštus aliejaus, suberiame svogūnus ir pakepiname ant dujinės vidutinės ugnies kelias minutes, tada dedame pomidorus bei česnakus, pagardiname druska, pipirais ir cukrumi, išmaišome, pašauname į orkaitę ir kepame apie 40 minučių, kol pomidorai suminkštės ir pradės skrusti.

  3. Puode, kuriame virsime sriubą, įkaitiname likusį aliejų ir suberiame sutarkuotas morkas bei smulkiai pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, kepiname, kol morkos suminkštės, ir tada atidedame į šalį.

  4. Kai pomidorai iškeps, įspaudžiame česnakų puselių skilteles.

  5. Prancūzišką batoną supjaustome riekelėmis, apšlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska, dedame į kepimo skardą ir tada šauname į orkaitę, kol gražiai apskrus.

  6. Keptus pomidorus, svogūnus, česnako skilteles sukrečiame į puodą, kuriame kepė morkos ir saulėje džiovinti pomidorai. Jei nuo pomidorų skystis pilnai neapsemia sriubos, įpilame vandens ar daržovių sultinio, ir verdame 5 minutes, suberiame džiovintus bazilikus.

  7. Tada sriubą virtuviniu trintuvu sutriname iki vientisos masės. Norėdami dar geresnės konsistencijos, dar galime perkošti per sietelį, bet nebūtina. Šalia patiekiame skrudinto prancūziško batono.