„Gnocchi“ su saulėje džiovintais pomidorais ir šparaginėmis pupelėmis

5 vakarienės, mėgstantiems daugiau mėsos
30 min.
4
Jums reikės
  • 1 kg itališkų bulvių virtinukų „Gnocchi“
  • 2 šaukštų aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų
  • 50 g sviesto
  • 6 skiltelių česnako
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • 200 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 300 ml pieno
  • 200 ml grietinėlės
  • 1 šaukšto miltų
  • 40 g kietojo tarkuoto sūrio
  • pakelio šparaginių pupelių
Gaminimo procesas
  1. Išverdame bulvių virtinukus pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės, ir, nupylę vandenį, sudedame į indą.

  2. Į dubenėlį nupilame aliejų nuo saulėje džiovintų pomidorų ir atidedame į šalį.

  3. Į didelę įkaitintą keptuvę dedame sviestą ir supilame nurodytą kiekį aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų. Suberiame šparagines pupeles ir apkepiname, kol pradės skrusti.

  4. Tada šparagines pupeles išimame iš keptuvės. Jei keptuvėje liko mažai aliejaus, įpilame dar kelis šaukštus nuo saulėje džiovintų pomidorų, įkaitiname.

  5. Į keptuvę dedame susmulkintą česnaką, smulkiai supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir kelias minutes pakepiname, kol česnakas paskleis aromatą.

  6. Tada pilame į keptuvę pieną, grietinėlę ir suberiame kietąjį sūrį, pagardiname druska ir pipirais.

  7. Nedideliame inde išplakame miltus su pora šaukštų pieno ir pilame į keptuvę. Nuolatos maišome, kol padažas pradės tirštėti.

  8. Suberiame šparagines pupeles, išvirtus bulvių virtinukus ir išmaišome.

  9. Patiekiame lėkštėje, apibarstydami mėgiamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Gaminimo procesas
  1. Išverdame bulvių virtinukus pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės, ir, nupylę vandenį, sudedame į indą.

  2. Į dubenėlį nupilame aliejų nuo saulėje džiovintų pomidorų ir atidedame į šalį.

  3. Į didelę įkaitintą keptuvę dedame sviestą ir supilame nurodytą kiekį aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų. Suberiame šparagines pupeles ir apkepiname, kol pradės skrusti.

  4. Tada šparagines pupeles išimame iš keptuvės. Jei keptuvėje liko mažai aliejaus, įpilame dar kelis šaukštus nuo saulėje džiovintų pomidorų, įkaitiname.

  5. Į keptuvę dedame susmulkintą česnaką, smulkiai supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir kelias minutes pakepiname, kol česnakas paskleis aromatą.

  6. Tada pilame į keptuvę pieną, grietinėlę ir suberiame kietąjį sūrį, pagardiname druska ir pipirais.

  7. Nedideliame inde išplakame miltus su pora šaukštų pieno ir pilame į keptuvę. Nuolatos maišome, kol padažas pradės tirštėti.

  8. Suberiame šparagines pupeles, išvirtus bulvių virtinukus ir išmaišome.

  9. Patiekiame lėkštėje, apibarstydami mėgiamomis prieskoninėmis žolelėmis.