Bulvių ir pomidorų apkepas

5 vakarienės, norintiems įtraukti į receptus rudens gėrybes
80 min.
4-6 vnt.
Jums reikės
  • 50 g sviesto
  • 1 kg bulvių
  • 2 svogūnų
  • 4-5 šakelių čiobrelių
  • 5-6 pomidorų
  • 200 g tarkuoto čederio sūrio
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 400 ml grietinėlės
  • 300 ml sultinio
  • 3 skilt. česnako
  • druskos
  • juodųjų pipirų
Gaminimo procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo indą ištepkite sviestu.

  2. Grietinėlę sumaišykite su sultiniu ir įspauskite ten česnako skilteles.

  3. Bulves supjaustykite plonomis riekelėmis, sumaišykite jas su svogūnų pusžiedžiais, čiobreliais (pastarųjų šiek tiek pasilikite viršui papuošti), druksa ir juodaisiais pipirais.

  4. Tarkuotą čederį sumaišykite su 70 g kietojo sūrio.

  5. Pusę kiekio bulvių klokite į kepimo indą, jas pabarstykite sumaišytais tarkuotais sūriais. Užpilkite šiek tiek grietinėlės ir sultinio mišinio.

  6. Tada klokite pomidorų riekeles, pagardinkite druska, pipirais.

  7. Tada vėl bulvių ir sūrio sluoksnis – užpilkite grietinėlės ir sultinio mišinio.

  8. Pabaigoje – pomidorai. Supilkite likusią grietinėlę. Viršų pabarstykite likusiu kietuoju sūriu ir čiobreliais.

  9. Kepimo indą uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 40 min. Tada foliją nuimkite ir dar 10 min. pakepkite.

Gaminimo procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo indą ištepkite sviestu.

  2. Grietinėlę sumaišykite su sultiniu ir įspauskite ten česnako skilteles.

  3. Bulves supjaustykite plonomis riekelėmis, sumaišykite jas su svogūnų pusžiedžiais, čiobreliais (pastarųjų šiek tiek pasilikite viršui papuošti), druksa ir juodaisiais pipirais.

  4. Tarkuotą čederį sumaišykite su 70 g kietojo sūrio.

  5. Pusę kiekio bulvių klokite į kepimo indą, jas pabarstykite sumaišytais tarkuotais sūriais. Užpilkite šiek tiek grietinėlės ir sultinio mišinio.

  6. Tada klokite pomidorų riekeles, pagardinkite druska, pipirais.

  7. Tada vėl bulvių ir sūrio sluoksnis – užpilkite grietinėlės ir sultinio mišinio.

  8. Pabaigoje – pomidorai. Supilkite likusią grietinėlę. Viršų pabarstykite likusiu kietuoju sūriu ir čiobreliais.

  9. Kepimo indą uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 40 min. Tada foliją nuimkite ir dar 10 min. pakepkite.