Galetė su obuoliais ir rikota

5 vakarienės, norintiems įtraukti į receptus rudens gėrybes
1.5 val.
8 vnt.
Jums reikės
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 110 g šalto sviesto
  • žiupsnio druskos
  • 2 v. š. šalto vandens
  • 50 g tepamojo grietinėlės sūrio
  • 4 v. š. cukraus
  • 200 g rikotos sūrio
  • 4-5 obuolių
  • 1 a. š. cinamono
Gaminimo procesas
  1. Į dubenį suberkite miltus, žiupsnį druskos, įpjaustykite šaltą sviestą. Trinkite viską pirštais, kol ingredientai virs trupiniais.

  2. Į tešlą įpilkite kelis šaukštus šalto vandens bei įdėkite tepamojo grietinėlės sūrio. Minkykite, kol pavyks suformuoti vientisą tešlą. Suspauskite ją į rutulį, o jį suvynioję į maistinę plėvelę dėkite valandai į šaldytuvą.

  3. Atvėsusią tešlą kočiokite tiesiai ant kepimo popieriaus lakšto – taip bus patogiau pyragą perkeltį į kepimo skardą.

  4. Iškočiokite apvalios formos, apie 4-5 mm storio lakštą. Jo vidurį (palikę 3-4 cm nuo kraštų užlenkimui) pabarstykite keliais šaukštais cukraus, tada paskirtsykite rikotą. Ant jos klokite obuolių skilteles. Jas apibarstykite cukrumi bei cinamonu. Likusį tešlos kraštą užlenkite.

  5. Pyragą atsargiai su visu kepimo popieriumi perkelkite į kepimo skardą. Kepkite 180 °C laipsnių orkaitėje 30-40 min.

Gaminimo procesas
  1. Į dubenį suberkite miltus, žiupsnį druskos, įpjaustykite šaltą sviestą. Trinkite viską pirštais, kol ingredientai virs trupiniais.

  2. Į tešlą įpilkite kelis šaukštus šalto vandens bei įdėkite tepamojo grietinėlės sūrio. Minkykite, kol pavyks suformuoti vientisą tešlą. Suspauskite ją į rutulį, o jį suvynioję į maistinę plėvelę dėkite valandai į šaldytuvą.

  3. Atvėsusią tešlą kočiokite tiesiai ant kepimo popieriaus lakšto – taip bus patogiau pyragą perkeltį į kepimo skardą.

  4. Iškočiokite apvalios formos, apie 4-5 mm storio lakštą. Jo vidurį (palikę 3-4 cm nuo kraštų užlenkimui) pabarstykite keliais šaukštais cukraus, tada paskirtsykite rikotą. Ant jos klokite obuolių skilteles. Jas apibarstykite cukrumi bei cinamonu. Likusį tešlos kraštą užlenkite.

  5. Pyragą atsargiai su visu kepimo popieriumi perkelkite į kepimo skardą. Kepkite 180 °C laipsnių orkaitėje 30-40 min.