Valdorfo salotos

5 vakarienės, norintiems įtraukti į receptus rudens gėrybes
15 min.
4 vnt.
Jums reikės
  • 2 obuolių
  • 100 g besėklių vynuogių
  • 4 salierų stiebų
  • 1/2 stikl. graikinių riešutų
  • 1 gūžinės salotos
  • 2 v. š. majonezo
  • 2 v. š. graikiško jogurto
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • juodųjų pipirų
  • druskos
Gaminimo procesas
  1. Obuolius ir salierų kotus supjaustykite nedideliais kubeliais. Vynuoges perpjaukite pusiau. Viską berkite į dubenį.

  2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite riešutus ir pasmulkintus suberkite į salotas. Pasūdykte jas.

  3. Padažą salotoms paruoškite iš majonezo, graikinio jogurto, citrinos sulčių ir žiupsnio juodųjų pipirų.

  4. Į dubenėlius, kuriuose patieksite salotas įklokite po kelis salotų lapus, ant jų dėkite gerai išmaišytą obuolių, vynuogių, salierų stiebų ir riešutų mišinį, uždėkite padažo.

Gaminimo procesas
  1. Obuolius ir salierų kotus supjaustykite nedideliais kubeliais. Vynuoges perpjaukite pusiau. Viską berkite į dubenį.

  2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite riešutus ir pasmulkintus suberkite į salotas. Pasūdykte jas.

  3. Padažą salotoms paruoškite iš majonezo, graikinio jogurto, citrinos sulčių ir žiupsnio juodųjų pipirų.

  4. Į dubenėlius, kuriuose patieksite salotas įklokite po kelis salotų lapus, ant jų dėkite gerai išmaišytą obuolių, vynuogių, salierų stiebų ir riešutų mišinį, uždėkite padažo.