Kalakutienos kukuliai su citrusine sorų kruopų koše ir jogurto padažu

5 vakarienės – nuo mėsos iki žuvies
30 min.
4
Jums reikės
  • 2 pakelių kalakutienos faršo
  • 1 svogūno (sutarkuokite jį burokų trintuve)
  • 1 apelsino
  • 1 pakelio sorų kruopų
  • 1 litro mėgstamo sultinio
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • aliejaus kepti
  • mėgstamų prieskoninių žolelių
  • indelio jogurto
  • keleto šakelių krapų
  • 2 česnako skiltelių
Gaminimo procesas
  1. Kalakutienos faršą ir tarkuotą svogūną sudėkite į dubenį, pagardinkite druska ir pipirais. Iš gautos masės suformuokite apie 20 nedidelių apvalių kukulių.

  2. Sorų kruopas užpilkite sultiniu ir virkite pagal instrukciją, kuri nurodyta ant pakuotės.

  3. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Sudėkite kukulius ir, nuolat vartydami, kepkite apie 12 minučių, kol gražiai apskrus.

  4. Išvirusias sorų kruopas pagardinkite druska, pipirais, sudėkite nuluptą, nedideliais kubeliais supjaustytą apelsiną ir gerai išmaišykite.

  5. Dubenyje liesą jogurtą gerai išmaišykite su smulkintais krapais, įspaustomis 2 česnako skiltelėmis, druska ir pipirais. Pusę paruošto padažo pasidėkite į šaldytuvą būsimam ketvirtadienio patiekalui.

  6. Į lėkštę įkrėskite košės, šalia išdėliokite kukulius, apipilkite jogurto padažu. Apibarstykite susmulkintomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Gaminimo procesas
  1. Kalakutienos faršą ir tarkuotą svogūną sudėkite į dubenį, pagardinkite druska ir pipirais. Iš gautos masės suformuokite apie 20 nedidelių apvalių kukulių.

  2. Sorų kruopas užpilkite sultiniu ir virkite pagal instrukciją, kuri nurodyta ant pakuotės.

  3. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Sudėkite kukulius ir, nuolat vartydami, kepkite apie 12 minučių, kol gražiai apskrus.

  4. Išvirusias sorų kruopas pagardinkite druska, pipirais, sudėkite nuluptą, nedideliais kubeliais supjaustytą apelsiną ir gerai išmaišykite.

  5. Dubenyje liesą jogurtą gerai išmaišykite su smulkintais krapais, įspaustomis 2 česnako skiltelėmis, druska ir pipirais. Pusę paruošto padažo pasidėkite į šaldytuvą būsimam ketvirtadienio patiekalui.

  6. Į lėkštę įkrėskite košės, šalia išdėliokite kukulius, apipilkite jogurto padažu. Apibarstykite susmulkintomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.