Sorų košė su baklažanais ir jogurto padažu

5 vakarienės – nuo mėsos iki žuvies
35 min.
4
Jums reikės
  • 1 pakelio sorų kruopų
  • alyvuogių aliejaus
  • 1 pakelio šparaginių pupelių
  • 1 svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • pusės imbiero šaknies
  • 2 arbatinių šaukštelio kario
  • 1 baklažano
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
Gaminimo procesas
  1. Išvirkite sorų kruopas pagal instrukciją, pateiktą ant pakuotės, ir pagardinti jas druska.

  2. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, 4 susmulkintas česnako skilteles, labai smulkiai pjaustytą arba sutarkuotą imbierą. Kai viskas suminkštės, suberkite kario prieskonius, gerai išmaišykite ir suberkite sorų kruopas. Troškinkite apie 10 minučių. Jei matysite, kad reikia, įpilkite šlakelį vandens.

  3. Baklažaną supjaustykite plonais griežinėliais, įtrinkite trupučiu aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais.

  4. Į gerai su šlakeliu aliejaus įkaitintą keptuvę sudėkite baklažanus ir šparagines pupeles. Kepkite, kol suminkštės.

  5. Baklažanų gabalėlius išdėliokite ant sorų kruopų košės ir apšlakstykite jogurto padažu, kurį į šaldytuvą pasidėjote pirmadienį.

Gaminimo procesas
  1. Išvirkite sorų kruopas pagal instrukciją, pateiktą ant pakuotės, ir pagardinti jas druska.

  2. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, 4 susmulkintas česnako skilteles, labai smulkiai pjaustytą arba sutarkuotą imbierą. Kai viskas suminkštės, suberkite kario prieskonius, gerai išmaišykite ir suberkite sorų kruopas. Troškinkite apie 10 minučių. Jei matysite, kad reikia, įpilkite šlakelį vandens.

  3. Baklažaną supjaustykite plonais griežinėliais, įtrinkite trupučiu aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais.

  4. Į gerai su šlakeliu aliejaus įkaitintą keptuvę sudėkite baklažanus ir šparagines pupeles. Kepkite, kol suminkštės.

  5. Baklažanų gabalėlius išdėliokite ant sorų kruopų košės ir apšlakstykite jogurto padažu, kurį į šaldytuvą pasidėjote pirmadienį.