Vištiena su garstyčiomis, medumi ir pastarnokais

5 vakarienės – nuo mėsos iki žuvies
45 min.
4
Jums reikės
  • šviežių viščiukų blauzdelių
  • alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnų
  • 700 g pastarnokų
  • 1 litro mėgstamo sultinio
  • 2 šaukštų garstyčių
  • 2 šaukštų medaus
  • mėgstamų prieskoninių žolelių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
Gaminimo procesas
  1. Vištieną įtrinkite druska ir pipirais, kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Tuomet išimkite, padėkite ant lėkštės.

  2. Į keptuvę supilkite likusį aliejų, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepinkite, kol suminkštės, sudėkite vištieną, suberkite nuskustą ir šiaudeliais supjaustytą pastarnoką.

  3. Sultinį sumaišykite su medumi bei garstyčiomis, supilkite į keptuvę, užvirkite ir virkite 30 minučių. Būtinai uždenkite dangtį.

  4. Patiekite apibarstę smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.

Gaminimo procesas
  1. Vištieną įtrinkite druska ir pipirais, kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Tuomet išimkite, padėkite ant lėkštės.

  2. Į keptuvę supilkite likusį aliejų, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepinkite, kol suminkštės, sudėkite vištieną, suberkite nuskustą ir šiaudeliais supjaustytą pastarnoką.

  3. Sultinį sumaišykite su medumi bei garstyčiomis, supilkite į keptuvę, užvirkite ir virkite 30 minučių. Būtinai uždenkite dangtį.

  4. Patiekite apibarstę smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.