Grikių blyneliai su salierais ir varške

5 vakarienės sveikiau ir paprasčiau
35 min.
4
Jums reikės
  • 200 g grikių
  • 1 svogūno
  • 100 g varškės
  • 3 kiaušinių
  • 4 kupinų valgomųjų šaukštų miltų
  • 500 g saliero šaknies
  • druskos ir pipirų – pagal skonį
  • aliejaus kepti
  • 1 šaukšto graikiško jogurto
  • mėgstamų prieskoninių žolelių
Gaminimo procesas
  1. Grikius išvirkite pagal instrukciją, kurią rasite ant pakuotės. Nepamirškite įberti druskos.

  2. Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais, salierą sutarkuokite burokine tarka.

  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Su juo pakepinkite svogūnus su salierais, kol šie suminkštės.

  4. Varškę lengvai pertrinkite. Grikius sumaišykite su varške ir kepintomis daržovėmis, viską išmaišykite. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, įberkite druskos, pipirų ir viską labai gerai išmaišykite. Jei masė pasirodys truputį per tiršta, įpilkite šlakelį vandens.

  5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu dėkite blynų tešlą, formuodami plonus blynelius. Kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus. Patarimas: ar aliejus gerai įkaitęs, patikrinti galite įmetę gabalėlį svogūno. Jei jis šnypš ir pradės kilti į viršų, karščio užtenka. Drąsiai dėkite į keptuvę tai, ką ruošėtės kepti.

  6. Patiekite su graikišku jogurtu ir smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.

Gaminimo procesas
  1. Grikius išvirkite pagal instrukciją, kurią rasite ant pakuotės. Nepamirškite įberti druskos.

  2. Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais, salierą sutarkuokite burokine tarka.

  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Su juo pakepinkite svogūnus su salierais, kol šie suminkštės.

  4. Varškę lengvai pertrinkite. Grikius sumaišykite su varške ir kepintomis daržovėmis, viską išmaišykite. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, įberkite druskos, pipirų ir viską labai gerai išmaišykite. Jei masė pasirodys truputį per tiršta, įpilkite šlakelį vandens.

  5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu dėkite blynų tešlą, formuodami plonus blynelius. Kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus. Patarimas: ar aliejus gerai įkaitęs, patikrinti galite įmetę gabalėlį svogūno. Jei jis šnypš ir pradės kilti į viršų, karščio užtenka. Drąsiai dėkite į keptuvę tai, ką ruošėtės kepti.

  6. Patiekite su graikišku jogurtu ir smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.