Trinta ankštinių pupelių ir salierų sriuba su kokosų gėrimu

5 vakarienės sveikiau ir paprasčiau
40 min.
4
Jums reikės
  • 500 g saliero šaknies
  • 1 pakuotės ankštinių pupelių
  • 1,3 litro vištienos sultinio (to paties, kuris liko nuo plėšytos vištienos)
  • 1 morkos
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 svogūno
  • 1 skardinės kokosų gėrimo
  • aitriosios paprikos tiek, kokio aštrumo norite
Gaminimo procesas
  1. Su trupučiu aliejaus įkaitintoje keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną. Kai svogūnas pakeps, suberkite smulkiai pjaustytas česnako skilteles ir viską dar pakepkite.

  2. Salierą ir morką supjaustykite kubeliais ir apkepkite kartu su svogūnais, kol daržovės suminkštės.

  3. Į puodą supilkite sultinį, sudėkite pakeptas daržoves, sudėkite ankštines pupeles, įberkite druskos ir pipirų, pavirkite apie 30 minučių. Tuomet supilkite kokosų gėrimą ir pavirkite dar 5 minutes. Vegetarams: vištienos sultinį galite pakeisti daržovių sultiniu.

  4. Virtuviniu kombainu sriubą trinkite tol, kol ji taps vientisos konsistencijos. Patarimas: jei neturite virtuvinio kombaino, sriubą puikiausiai susmulkinsite elektriniu trintuvu. Jei norite tai atlikti rankomis, teks padirbėti ilgiau.

  5. Išpilstę sriubą į lėkštes, įberkite į ją mėgstamų prieskoninių žolelių ir smulkintų aitriųjų paprikų.

Gaminimo procesas
  1. Su trupučiu aliejaus įkaitintoje keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną. Kai svogūnas pakeps, suberkite smulkiai pjaustytas česnako skilteles ir viską dar pakepkite.

  2. Salierą ir morką supjaustykite kubeliais ir apkepkite kartu su svogūnais, kol daržovės suminkštės.

  3. Į puodą supilkite sultinį, sudėkite pakeptas daržoves, sudėkite ankštines pupeles, įberkite druskos ir pipirų, pavirkite apie 30 minučių. Tuomet supilkite kokosų gėrimą ir pavirkite dar 5 minutes. Vegetarams: vištienos sultinį galite pakeisti daržovių sultiniu.

  4. Virtuviniu kombainu sriubą trinkite tol, kol ji taps vientisos konsistencijos. Patarimas: jei neturite virtuvinio kombaino, sriubą puikiausiai susmulkinsite elektriniu trintuvu. Jei norite tai atlikti rankomis, teks padirbėti ilgiau.

  5. Išpilstę sriubą į lėkštes, įberkite į ją mėgstamų prieskoninių žolelių ir smulkintų aitriųjų paprikų.