Vištų širdelių iešmeliai su keptais burokėliais ir fetos sūriu

5 vakarienės sveikiau ir paprasčiau
40 min.
4
Jums reikės
  • 1 kg vištų širdelių
  • 1 pakuotės virtų burokėlių
  • 3 skiltelių česnako
  • trupučio aliejaus
  • pusės pakuotės fetos sūrio
  • 50 ml balzaminio acto
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • prieskoninių žolelių
  • iešmelių arba medinių pagaliukų
Gaminimo procesas
  1. Į dubenį sudėkite vištų širdeles, įtarkuokite česnako, įberkite druskos, pipirų, įpilkite šlakelį aliejaus, viską gerai išmaišykite ir palikite marinuotis.

  2. Virtus burokėlius supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į dubenį, įpilkite šiek tiek aliejaus, įberkite druskos, pipirų, įpilkite balzaminio acto ir gerai išmaišykite. Burokėlius sudėkite į kepimo indą.

  3. Širdeles sumaukite ant iešmelių arba medinių pagaliukų.
    Patarimas: jei kepdami širdeles naudosite medinius pagaliukus, prieš kepimą juos pamirkykite vandenyje, kad nesudegtų.

  4. Orkaitę įkaitinkite iki +180 °C. Jos apačioje padėkite indą su burokėliais, virš jų, ant orkaitės grotelių, išdėliokite širdelių iešmelius, taigi, jei kepdami jie varvės, skystis nutekės ant burokėlių ir šie taps dar gardesni. Kepkite apie 20 minučių.

  5. Karštus burokėlius sudėkite į lėkštę, aptrupinkite fetos sūriu, o šalia padėkite širdelių iešmelius. Jei norite, patiekalą galite apibarstyti mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Gaminimo procesas
  1. Į dubenį sudėkite vištų širdeles, įtarkuokite česnako, įberkite druskos, pipirų, įpilkite šlakelį aliejaus, viską gerai išmaišykite ir palikite marinuotis.

  2. Virtus burokėlius supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į dubenį, įpilkite šiek tiek aliejaus, įberkite druskos, pipirų, įpilkite balzaminio acto ir gerai išmaišykite. Burokėlius sudėkite į kepimo indą.

  3. Širdeles sumaukite ant iešmelių arba medinių pagaliukų.
    Patarimas: jei kepdami širdeles naudosite medinius pagaliukus, prieš kepimą juos pamirkykite vandenyje, kad nesudegtų.

  4. Orkaitę įkaitinkite iki +180 °C. Jos apačioje padėkite indą su burokėliais, virš jų, ant orkaitės grotelių, išdėliokite širdelių iešmelius, taigi, jei kepdami jie varvės, skystis nutekės ant burokėlių ir šie taps dar gardesni. Kepkite apie 20 minučių.

  5. Karštus burokėlius sudėkite į lėkštę, aptrupinkite fetos sūriu, o šalia padėkite širdelių iešmelius. Jei norite, patiekalą galite apibarstyti mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.