Kuskusas su daržovėmis

Lengva ir gardu. 5 vasariškos vakarienės idėjos
20 min.
4 vnt.
Jums reikės
  • 350 g smulkaus kuskuso kruopų
  • 1 a. š. maltos ciberžolės
  • 1 v. š. sviesto
  • 1 raudonos saldžiosios paprikos
  • 200 g brokolio
  • 300 g šviežių arba šaldytų žirnelių
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 žaliosios citrinos
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 šakelės mėtų
  • 1 v. š. tahini pastos
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus.
Gaminimo procesas
  1. Į puodą įdėkite šaukštą sviesto ir šaukštelį ciberžolės. Kai sviestas ištirps ir susimaišys su prieskoniais, suberkite kuskuso kruopas ir pakepinkite. Išjunkite ugnį ir įpilkite į puodą su kruopomis apie 400 ml verdančio vandens. Puodą uždenkite ir palikite keletui minučių, kol kruopos išbrinks. Išbrinkusias kruopas papurenkite šakute, pasūdykite ir apšlakstę alyvuogių aliejumi pamaišykite.

  2. Žirnelius ir pasmulkintą brokolį 2 min. pavirkite pasūdytame vandenyje, o tada nukoškite ir suberkite į kuskusą.

  3. Citrinų sultis, išspaustą česnako skiltelę, smulkiai kapotas mėtas, tahinį pastą bei aliejų sumaišykite ir supylę ant salotų viską gerai išmaišykite. Kuskusą patiekite su raudonos saldžiosios paprikos juostelėmis.

Gaminimo procesas
  1. Į puodą įdėkite šaukštą sviesto ir šaukštelį ciberžolės. Kai sviestas ištirps ir susimaišys su prieskoniais, suberkite kuskuso kruopas ir pakepinkite. Išjunkite ugnį ir įpilkite į puodą su kruopomis apie 400 ml verdančio vandens. Puodą uždenkite ir palikite keletui minučių, kol kruopos išbrinks. Išbrinkusias kruopas papurenkite šakute, pasūdykite ir apšlakstę alyvuogių aliejumi pamaišykite.

  2. Žirnelius ir pasmulkintą brokolį 2 min. pavirkite pasūdytame vandenyje, o tada nukoškite ir suberkite į kuskusą.

  3. Citrinų sultis, išspaustą česnako skiltelę, smulkiai kapotas mėtas, tahinį pastą bei aliejų sumaišykite ir supylę ant salotų viską gerai išmaišykite. Kuskusą patiekite su raudonos saldžiosios paprikos juostelėmis.