Saldžiarūgščiai vištų sparneliai

Lengva ir gardu. 5 vasariškos vakarienės idėjos
40 min.
4 vnt.
Jums reikės
Padažui
  • 1 greipfruto sulčių
  • 1 žaliosios citrinos sulčių
  • 50 g cukraus
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 a. š. kmynų
  • 2 v. š. baltojo vyno acto
  • 1 apelsino žievelės
Salotoms
  • 2 morkų
  • 4 trumpavaisių agurkų
  • 1 v. š. sezamų sėklų
  • 2 v. š. ryžių acto
  • 2 v. š. sojų padažo
  • 2 v. š. sezamų aliejaus
Gaminimo procesas
  1. Sparnelius pasūdykite ir pagardinkite grūstais juodaisiais pipirais. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., kol gražiai apskrus.

  2. Kol sparneliai  kepa, į keptuvę sudėkite visus padažo ingredientus ir kaitinkite, kol sutirštės. Iškeptus sparnelius aptekkite saldžiarūgščiu padažu.

  3. Agurkus ir morkas supjaustykite šiaudeliais. Sezamų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje ir užberkite ant daržovių. Ryžių actą, sojų padažą ir sezamų aliejų sumaišykite, supilkite ant salotų ir išmaišykite.

Gaminimo procesas
  1. Sparnelius pasūdykite ir pagardinkite grūstais juodaisiais pipirais. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., kol gražiai apskrus.

  2. Kol sparneliai  kepa, į keptuvę sudėkite visus padažo ingredientus ir kaitinkite, kol sutirštės. Iškeptus sparnelius aptekkite saldžiarūgščiu padažu.

  3. Agurkus ir morkas supjaustykite šiaudeliais. Sezamų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje ir užberkite ant daržovių. Ryžių actą, sojų padažą ir sezamų aliejų sumaišykite, supilkite ant salotų ir išmaišykite.