Pupelių ir avinžirnių troškinys su pomidorais, fetos sūriu ir skrudinta šonine

5 vakarienės vasariškiems susibūrimams
40 min.
3 vnt.
Jums reikės
  • 2 indelių konservuotų pupelių
  • 1 indelio konservuotų avinžirnių
  • 1 svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • 4 pomidorų
  • pakelio pomidorų pastos
  • šaukšto cukraus
  • pusės pakelio fetos sūrio
  • 140 g pjaustytos šoninės
Gaminimo procesas
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite plonai pjaustytus svogūnus, smulkintas česnako skilteles, cukrų ir kepinkite, kol svogūnai pradės karamelizuotis. Tada sukrėskite pomidorų pastą ir pakepinkite dar keletą minučių. Suverskite nedideliais gabalėliais pjaustytus pomidorus, kepinkite juos tol, kol nugaruos skystis.

  2. Į troškinį suberkite konservuota pupeles su visu skysčiu, avinžirnius, nupylę skystį, ir dar patroškinkite apie 15 minučių.

  3. Pakepinkite šoninės kubelius keptuvėje, kol gražiai apskrus. Troškinį patiekite užtrupinę fetos sūrio ir apibarstę skrudinta šonine.

Gaminimo procesas
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite plonai pjaustytus svogūnus, smulkintas česnako skilteles, cukrų ir kepinkite, kol svogūnai pradės karamelizuotis. Tada sukrėskite pomidorų pastą ir pakepinkite dar keletą minučių. Suverskite nedideliais gabalėliais pjaustytus pomidorus, kepinkite juos tol, kol nugaruos skystis.

  2. Į troškinį suberkite konservuota pupeles su visu skysčiu, avinžirnius, nupylę skystį, ir dar patroškinkite apie 15 minučių.

  3. Pakepinkite šoninės kubelius keptuvėje, kol gražiai apskrus. Troškinį patiekite užtrupinę fetos sūrio ir apibarstę skrudinta šonine.

Pabandykite patiekalą paruošti ant laužo.