Traškūs vištų peteliai su trumpai marinuotais pomidorais

5 vakarienės vasariškiems susibūrimams
1 val.
3 vnt.
Jums reikės
  • pakelio pomidorų pastos
  • 4 šaukštelių medaus
  • 3 skiltelių česnako
  • 20 ml aliejaus
  • 1,5 kg vištų petelių
  • druskos
  • pipirų
  • 6 pomidorų
  • 1 svogūno
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1 šaukšto acto
  • 1 l vandens
Gaminimo procesas
  1. Į dubenėlį išspauskite česnaką, sukrėskite pomidorų pastą, supilkite aliejų, įberkite druskos, pipirų, sudėkite medų ir  išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite vištieną, gerai rankomis apvoliokite ją medaus mišinyje, kad kiekvienas gabalėlis tolygiai pasidengtų, ir padėkite į šaldytuvą, geriausia – nakčiai ar bent jau pusvalandžiui.

  2. Prieš kepdami, dubenyje sumaišykite cukrų su actu, užpilkite litrą vandens ir dar kartą viską gerai išmaišykite.

  3. Į marinatą suberkite plonai pjaustytą svogūną ir supjaustytus pomidorus. Palikite, tegu šiek tiek pastovi. Vištieną išdėliokite ant kepimo skardos ir 20 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 20 minučių orkaitėje nustatykite grilio funkciją, temperatūrą padidinkite iki 200 laipsnių ir kepkite dar 10 minučių.

  4. Šalia vištienos lėkštėje patiekite marinuotų pomidorų.

Gaminimo procesas
  1. Į dubenėlį išspauskite česnaką, sukrėskite pomidorų pastą, supilkite aliejų, įberkite druskos, pipirų, sudėkite medų ir  išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite vištieną, gerai rankomis apvoliokite ją medaus mišinyje, kad kiekvienas gabalėlis tolygiai pasidengtų, ir padėkite į šaldytuvą, geriausia – nakčiai ar bent jau pusvalandžiui.

  2. Prieš kepdami, dubenyje sumaišykite cukrų su actu, užpilkite litrą vandens ir dar kartą viską gerai išmaišykite.

  3. Į marinatą suberkite plonai pjaustytą svogūną ir supjaustytus pomidorus. Palikite, tegu šiek tiek pastovi. Vištieną išdėliokite ant kepimo skardos ir 20 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 20 minučių orkaitėje nustatykite grilio funkciją, temperatūrą padidinkite iki 200 laipsnių ir kepkite dar 10 minučių.

  4. Šalia vištienos lėkštėje patiekite marinuotų pomidorų.

Skanu kepti ir grilyje. Skanūs ir šalti.