Vasariškas kišas su varške, špinatais ir pomidorais

5 vakarienės vasariškiems susibūrimams
2 val.
3 vnt.
Jums reikės
  • 210 g miltų
  • 20 g cukraus
  • žiupsnio druskos
  • 115 g šalto sviesto
  • 60 ml šalto vandens
  • 180 g varškės
  • pakelio kietojo sūrio
  • 5 kiaušinių
  • 200 ml grietinėlės
  • druskos
  • pipirų
  • 70 g špinatų
  • 2 pomidorų
Gaminimo procesas
  1. Miltus sumaišykite su druska ir cukrumi. Į mišinį sudėkite šaltą, nedideliais gabalėliais supjaustytą sviestą. Trinkite viską pirštais tol, kol pasidarys trupiniai.

  2. Po truputį pilkite šaltą vandenį, būtinai maišykite. Kai supilsite visą vandenį, masę minkykite rankomis, kol ji taps vientisa. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandžiui šaldytuve.

  3. Po pusvalandžio iš šaldytuvo išėmę tešlą, dėkite ant miltais pabarstytos lentos. Iškočiokite ir įtieskite į kepimo formą. Pamėginkite patempti ją iki pat viršaus, subadykite šakute ir dar pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

  4. Kol tešla formoje šals, dubenyje iki vientisos masės išmaišykite varškę, kiaušinius, grietinėlę, druską ir pipirus. Kai masė bus vientisa, suberkite kietąjį sūrį, išmaišykite, tuomet sudėkite špinatus ir dar kartą išmaišykite.

  5. Vieną pomidorą supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite ant tešlos luobele į apačią. Ant pomidorų sukrėskite paruoštą varškės masę, o ant jos išdėliokite likusį juostelėmis supjaustytą pomidorą.

  6. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių. Valgykite, kai pyragas atvės.

Gaminimo procesas
  1. Miltus sumaišykite su druska ir cukrumi. Į mišinį sudėkite šaltą, nedideliais gabalėliais supjaustytą sviestą. Trinkite viską pirštais tol, kol pasidarys trupiniai.

  2. Po truputį pilkite šaltą vandenį, būtinai maišykite. Kai supilsite visą vandenį, masę minkykite rankomis, kol ji taps vientisa. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandžiui šaldytuve.

  3. Po pusvalandžio iš šaldytuvo išėmę tešlą, dėkite ant miltais pabarstytos lentos. Iškočiokite ir įtieskite į kepimo formą. Pamėginkite patempti ją iki pat viršaus, subadykite šakute ir dar pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

  4. Kol tešla formoje šals, dubenyje iki vientisos masės išmaišykite varškę, kiaušinius, grietinėlę, druską ir pipirus. Kai masė bus vientisa, suberkite kietąjį sūrį, išmaišykite, tuomet sudėkite špinatus ir dar kartą išmaišykite.

  5. Vieną pomidorą supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite ant tešlos luobele į apačią. Ant pomidorų sukrėskite paruoštą varškės masę, o ant jos išdėliokite likusį juostelėmis supjaustytą pomidorą.

  6. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių. Valgykite, kai pyragas atvės.

Skanus ir pašildytas. Patogu neštis į iškylą.