Brandintos jautienos antrekoto didkepsnis su poliarine duonele

2 vnt.
Jums reikės
  • 1 „Biovelos“ brandintos jautienos antrekoto RIB EYE
  • 2 „Gardėsio“ poliarinių duonelių STREET FOOD
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno
  • 2 a. š. sviesto
  • 50 g alyvuogių aliejaus
  • 50 g šviežio baziliko
  • 50 g raudonųjų pupelių
  • 2 a. š. parmezano
  • saujos kedrų riešutų
  • šviežių rozmarinų šakelės
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų
Gaminimo procesas
  1. „Biovelos“ brandintos jautienos didkepsnį palaikykite kambario temperatūroje apie 30 min., apšlakstykite jį alyvuogių aliejumi. Kepkite gerai įkaitintame grilyje vieną pusę apie 2 min., jei norite, kad mėsa būtų vidutiniškai iškepusi. Jei norite gerai iškepusios mėsos – kepkite apie 3 min. kiekvieną mėsos pusę. Nuėmę mėsą nuo ugnies pagardinkite ją druska ir šviežiai maltais pipirais bei gabalėliu sviesto ir leiskite jai pastovėti bent 10 min. Jei mėsą kepate keptuvėje – kepimo laikas panašus, tik į keptuvę galite dėti sviesto, rozmarino šakelę ir nepjaustytą česnako skiltelę.

  2. Kol mėsa stovi, pasigaminkite pesto padažą: suberkite kedro riešutus, 2 a. š. parmezano, šviežius bazilikus, , česnako skiltelę ir šiek tiek įberkite druskos, įpilkite 50 g alyvuogių aliejaus į elektrinį trintuvą ir viską gerai sumalkite, kol gausite tirštą žalią masę.

  3. Lengvai įkaitintoje keptuvėje ant lydyto sviesto pakepkite žiedais pjaustytą svogūną. Kad svogūnas lengviau karamelizuotųsi, ant jo pabarstykite pusę šaukštelio cukraus.

  4. Mėsą patiekite su poliarinėmis duonelėmis: apšlakstykite jas pesto padažu, ant viršaus dėkite per pusę perpjautų alyvuogių, užberkite pakepintų garuose ruoštų raudonųjų pupelių bei lengvai pakeptų karamelizuotų svogūnų. Keletą minučių pašildykite orkaitėje ar ant grilio.

Gaminimo procesas
  1. „Biovelos“ brandintos jautienos didkepsnį palaikykite kambario temperatūroje apie 30 min., apšlakstykite jį alyvuogių aliejumi. Kepkite gerai įkaitintame grilyje vieną pusę apie 2 min., jei norite, kad mėsa būtų vidutiniškai iškepusi. Jei norite gerai iškepusios mėsos – kepkite apie 3 min. kiekvieną mėsos pusę. Nuėmę mėsą nuo ugnies pagardinkite ją druska ir šviežiai maltais pipirais bei gabalėliu sviesto ir leiskite jai pastovėti bent 10 min. Jei mėsą kepate keptuvėje – kepimo laikas panašus, tik į keptuvę galite dėti sviesto, rozmarino šakelę ir nepjaustytą česnako skiltelę.

  2. Kol mėsa stovi, pasigaminkite pesto padažą: suberkite kedro riešutus, 2 a. š. parmezano, šviežius bazilikus, , česnako skiltelę ir šiek tiek įberkite druskos, įpilkite 50 g alyvuogių aliejaus į elektrinį trintuvą ir viską gerai sumalkite, kol gausite tirštą žalią masę.

  3. Lengvai įkaitintoje keptuvėje ant lydyto sviesto pakepkite žiedais pjaustytą svogūną. Kad svogūnas lengviau karamelizuotųsi, ant jo pabarstykite pusę šaukštelio cukraus.

  4. Mėsą patiekite su poliarinėmis duonelėmis: apšlakstykite jas pesto padažu, ant viršaus dėkite per pusę perpjautų alyvuogių, užberkite pakepintų garuose ruoštų raudonųjų pupelių bei lengvai pakeptų karamelizuotų svogūnų. Keletą minučių pašildykite orkaitėje ar ant grilio.