Jautienos didkepsniai su poliarinėmis duonelėmis ir grilintomis daržovėmis

6 asmenims
Jums reikės
  • 2 pakuočių „Biovelos“ sausai brandintos jautienos nugarinės su išpjova „T-BONE steak“
  • 3 pakuočių „Gardėsio“ poliarinių duonelių STREET FOOD
  • 400 g daržovių mišinio „Globus“ aitriųjų paprikų padaže
  • 100 g majonezo
  • 100 g adžikos ar kito aštraus padažo
  • 2 raudonųjų svogūnų
  • 1 nedidelės cukinijos
  • 4 nedidelių aitriųjų paprikų
  • 2 didelių batatų
  • 1 didelio arba 2 vidutinių gerai prinokusių avokadų
  • 1 žaliosios citrinos
  • 6 morkų su koteliais
  • skardinės mėgstamų alyvuogių
  • saujos šviežių kalendrų
  • 2 saldžiųjų paprikų (geltonos ir raudonos)
  • druskos ir pipirų, kitų mėgstamų prieskonių
  • alyvuogių aliejaus
Gaminimo procesas
  1. Kambario temperatūros mėsą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite rupia druska ir pipirais. Prieskonių nepagailėkite.

  2. Labai gerai įkaitinkite keptuvę arba grilį. Dėkite „Biovelos“ kepsnį T-BONE kepti. Jei norite mėsą iškepti vidutiniškai, jums pakaks ją apkepti 2,5 min. iš abiejų pusių. Jei norite mėsą iškepti gerai, kepkite ją apie 4 minutes iš vienos pusės, iš viso – 8 minutes.

  3. Toje pačioje keptuvėje ar grilyje trumpai paskrudinkite stambiais žiedais supjaustytą raudonąjį svogūną.

  4. Taip pat grilio keptuvėje arba ant grotelių paskrudinkite „Gardėsio“ poliarines duoneles, prieš tai lengvai apšlakstę alyvuogių aliejumi.

  5. Ant grilio arba keptuvėje kepkite daržoves: riekelėmis supjaustykite cukinijas, juostelėmis – batatus ir paprikas. Aitriąsias paprikas ir morkas kepkite nepjaustytas. Visas daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais. Kepkite, kol viskas gražiai apskrus.

  6. Pasiruoškite didelę medinę lentelę arba kelias mažesnes. Iškepusios mėsos neskubėkite pjaustyti, leiskite jai „pailsėti“ bent 10 minučių. Tuomet su itin aštriu peiliu supjaustykite mėsą plonomis riekelėmis. Mėsą dėliokite lentelės viduryje.

  7. Aplink mėsą dėliokite apskrudintų poliarinių duonelių. Į atskirus mažesnius dubenėlius sudėkite daržovių mišinį aitriųjų paprikų padaže, majonezą, aštrų padažą, alyvuoges bei keptus svogūnų žiedus. Į likusius tarpus sudėkite keptas daržoves.

  8. Ragaukite ant poliarinių duonelių dėdami padažų, norimų pagardų ir daržovių, viską apšlakstydami žaliosios citrinos sultimis ir apibarstydami kalendrų lapeliais.

Gaminimo procesas
  1. Kambario temperatūros mėsą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite rupia druska ir pipirais. Prieskonių nepagailėkite.

  2. Labai gerai įkaitinkite keptuvę arba grilį. Dėkite „Biovelos“ kepsnį T-BONE kepti. Jei norite mėsą iškepti vidutiniškai, jums pakaks ją apkepti 2,5 min. iš abiejų pusių. Jei norite mėsą iškepti gerai, kepkite ją apie 4 minutes iš vienos pusės, iš viso – 8 minutes.

  3. Toje pačioje keptuvėje ar grilyje trumpai paskrudinkite stambiais žiedais supjaustytą raudonąjį svogūną.

  4. Taip pat grilio keptuvėje arba ant grotelių paskrudinkite „Gardėsio“ poliarines duoneles, prieš tai lengvai apšlakstę alyvuogių aliejumi.

  5. Ant grilio arba keptuvėje kepkite daržoves: riekelėmis supjaustykite cukinijas, juostelėmis – batatus ir paprikas. Aitriąsias paprikas ir morkas kepkite nepjaustytas. Visas daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais. Kepkite, kol viskas gražiai apskrus.

  6. Pasiruoškite didelę medinę lentelę arba kelias mažesnes. Iškepusios mėsos neskubėkite pjaustyti, leiskite jai „pailsėti“ bent 10 minučių. Tuomet su itin aštriu peiliu supjaustykite mėsą plonomis riekelėmis. Mėsą dėliokite lentelės viduryje.

  7. Aplink mėsą dėliokite apskrudintų poliarinių duonelių. Į atskirus mažesnius dubenėlius sudėkite daržovių mišinį aitriųjų paprikų padaže, majonezą, aštrų padažą, alyvuoges bei keptus svogūnų žiedus. Į likusius tarpus sudėkite keptas daržoves.

  8. Ragaukite ant poliarinių duonelių dėdami padažų, norimų pagardų ir daržovių, viską apšlakstydami žaliosios citrinos sultimis ir apibarstydami kalendrų lapeliais.