Lėkštė meksikietiškų tortilijų su plėšyta kiauliena

6 asmenims
Jums reikės
  • 700 g „Biovelos“ lėtai virtos plėšomoioss kiaulienos
  • 2 pakuočių „Gardėsio“ lavašų STREET FOOD
  • 330 g pupelių pomidorų padaže
  • 100 g garstyčių ir medaus padažo
  • 100 g pomidorų padažo
  • 2 v. š. majonezo
  • 200 g grietinės
  • 100 g konservuotų kukurūzų
  • 2 raudonųjų svogūnų
  • 100 g konservuotų Chalapos paprikų
  • 5-6 aitriųjų paprikų
  • 3 didelių pomidorų
  • 2 didelių avokadų
  • 2 žaliųjų citrinų
  • šakelės kalendrų
  • 200 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 1 saldžiosios paprikos
  • druskos ir pipirų
  • alyvuogių aliejaus
Gaminimo procesas
  1. Lėtai virtą plėšomą „Biovelos“ kiaulieną kepkite grilyje arba orkaitėje (180 laipsnių temperatūroje) 20 minučių. Ištraukę mėsą, leiskite jai pastovėti. Dviem šakutėmis ją suplėšykite.

  2. „Gardėsio“ lavašus supjaustykite trikampio formos traškučiais, gražiai išdėliokite skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir kepkite orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje, apie 5-8 minutes, kol apskrus.

  3. Konservuotus kukurūzus sumaišykite su puse smulkintos paprikos, keliais a. š. smulkinto svogūno, majonezu. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.

  4. Kubeliais supjaustytą avokadą sumaišykite su 1 a. š. smulkinto svogūno, šviežia kalendra ir viską apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis bei pagardinkite druska ir pipirais.

  5. Kubeliais supjaustytus pomidorus sumaišykite su 2 a. š. smulkintų svogūnų bei kalendra. Viską apšlakstykite aliejumi ir pagardinkite druska.

  6. Iškeptus lavašo traškučius dėkite į didelį ir platų dubenį ratu taip, kad vidurys liktų tuščias. Į vidurį dėkite plėšytą kiaulieną. Viską apibarstykite smulkintais raudonaisiais svogūnais bei šviežiomis kalendromis. Papuoškite keliais žaliosios citrinos gabalėliais.

  7. Aplinkui dėliokite skirtingus pagardus: kukurūzų, avokadų ir pomidorų. Padažus sudėkite į vieną nedidelį indelį, o pupeles ir tarkuotą sūrį suberkite į kitus nedidelius indelius. Šalia suberkite pjaustytas konservuotas Chalapos paprikas, kepintas aitriąsias paprikas.

Gaminimo procesas
  1. Lėtai virtą plėšomą „Biovelos“ kiaulieną kepkite grilyje arba orkaitėje (180 laipsnių temperatūroje) 20 minučių. Ištraukę mėsą, leiskite jai pastovėti. Dviem šakutėmis ją suplėšykite.

  2. „Gardėsio“ lavašus supjaustykite trikampio formos traškučiais, gražiai išdėliokite skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir kepkite orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje, apie 5-8 minutes, kol apskrus.

  3. Konservuotus kukurūzus sumaišykite su puse smulkintos paprikos, keliais a. š. smulkinto svogūno, majonezu. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.

  4. Kubeliais supjaustytą avokadą sumaišykite su 1 a. š. smulkinto svogūno, šviežia kalendra ir viską apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis bei pagardinkite druska ir pipirais.

  5. Kubeliais supjaustytus pomidorus sumaišykite su 2 a. š. smulkintų svogūnų bei kalendra. Viską apšlakstykite aliejumi ir pagardinkite druska.

  6. Iškeptus lavašo traškučius dėkite į didelį ir platų dubenį ratu taip, kad vidurys liktų tuščias. Į vidurį dėkite plėšytą kiaulieną. Viską apibarstykite smulkintais raudonaisiais svogūnais bei šviežiomis kalendromis. Papuoškite keliais žaliosios citrinos gabalėliais.

  7. Aplinkui dėliokite skirtingus pagardus: kukurūzų, avokadų ir pomidorų. Padažus sudėkite į vieną nedidelį indelį, o pupeles ir tarkuotą sūrį suberkite į kitus nedidelius indelius. Šalia suberkite pjaustytas konservuotas Chalapos paprikas, kepintas aitriąsias paprikas.