Meksikietiškas mėsainis su plėšoma jautiena

2 vnt.
Jums reikės
  • 2 „Gardėsio“ mėsainių bandelių STREET FOOD
  • 400 g „Biovelos“ lėtai virtos plėšomos jautienos
  • 1 gerai sunokusio avokado
  • 2 a. š. majonezo
  • pusės žaliosios citrinos sulčių
  • 1 skiltelės česnako
  • pusės raudonojo svogūno
  • pusės saldžiosios paprikos
  • žiupsnelio kumino ir kalendros
  • 1 v. š. smulkintų marinuotų Chalapos paprikos gabalėlių
  • 1 v. š. šviežių smulkintų kalendrų
  • 2 šakelių vyšninių pomidoriukų
  • 100 g baltųjų pupelių pomidorų padaže
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus
Gaminimo procesas
  1. Iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje arba uždaromame grilyje kepkite „Biovelos“ lėtai virtą plėšomą jautieną, jai pakaks vos 30 min. Kai jautiena iškeps, ištraukite ją iš orkaitės ar grilio ir leiskite mėsai pastovėti.

  2. Gaminkite gvakamolės padažą: sutrynę prinokusį avokadą, į masę įmaišykite labai smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną bei sutraiškytą ar smulkiai supjaustytą skiltelę česnako. Taip pat įberkite 1 v. š. šviežių smulkintų kalendrų, 1 v. š. smulkintų marinuotų Chalapos paprikos gabalėlių, įspauskite pusės žaliosios citrinos sulčių. Gvakamolę pagarinkite druska ir pipirais.

  3. Papriką supjaustykite griežinėliais, pagardinkite žiupsniu kumino ir kalendros, druska ir pipirais. Pakepinkite ant griliaus arba keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

  4. Paskrudinkite „Gardėsio“ mėsainių bandeles STREET FOOD, kol jos lengvai paruduos. Užtepkite šiek tiek majonezo ant abiejų bandelių. Berkite saldžiąsias paprikas, dėkite plėšytos jautienos ir gvakamolės. Viską patiekite su šviežiais arba trumpai kepintais vyšniniais pomidorais bei pupelėmis pomidorų padaže.

Gaminimo procesas
  1. Iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje arba uždaromame grilyje kepkite „Biovelos“ lėtai virtą plėšomą jautieną, jai pakaks vos 30 min. Kai jautiena iškeps, ištraukite ją iš orkaitės ar grilio ir leiskite mėsai pastovėti.

  2. Gaminkite gvakamolės padažą: sutrynę prinokusį avokadą, į masę įmaišykite labai smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną bei sutraiškytą ar smulkiai supjaustytą skiltelę česnako. Taip pat įberkite 1 v. š. šviežių smulkintų kalendrų, 1 v. š. smulkintų marinuotų Chalapos paprikos gabalėlių, įspauskite pusės žaliosios citrinos sulčių. Gvakamolę pagarinkite druska ir pipirais.

  3. Papriką supjaustykite griežinėliais, pagardinkite žiupsniu kumino ir kalendros, druska ir pipirais. Pakepinkite ant griliaus arba keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

  4. Paskrudinkite „Gardėsio“ mėsainių bandeles STREET FOOD, kol jos lengvai paruduos. Užtepkite šiek tiek majonezo ant abiejų bandelių. Berkite saldžiąsias paprikas, dėkite plėšytos jautienos ir gvakamolės. Viską patiekite su šviežiais arba trumpai kepintais vyšniniais pomidorais bei pupelėmis pomidorų padaže.