Tolimųjų rytų įkvėpti lavašai su kiaulienos šašlyku

6 asmenims
Jums reikės
  • 700 g „Biovelos“ kiaulienos sprandinės šašlyko su Rokiškio NAMINIU kefyru
  • 2 pakuočių „Gardėsio“ lavašų STREET FOOD
  • 330 g pupelių pomidorų padaže
  • 100 g medaus ir garstyčių padažo
  • 200 g konservuotų avinžirnių
  • 2 saldžiųjų paprikų (geltonos ir raudonos)
  • 1 nedidelio baklažano
  • vyšninių pomidoriukų su šakelėmis
  • 200 g fetos sūrio
  • 150 g humuso
  • 1 žaliosios citrinos
  • indelio mėgstamų alyvuogių
  • 1 nedidelio granato
  • saujos šviežių kalendrų
  • 1 a. š. kumino
  • 1 a. š. maltos kalendros
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos prieskonių
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus
Gaminimo procesas
  1. „Biovelos“ šašlykus suverkite ant iešmo ir kepkite grilyje apie 15-20 minučių.

  2. Konservuotus avinžirnius nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite saldžiosios paprikos prieskoniais, kalendrų milteliais, kuminu ir druska. Viską išmaišykite ir, tolygiai paskirstę skardoje išklotoje kepimo popieriumi, kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 10-15 minučių.

  3. Baklažaną supjaustykite riekelėmis ir pabarstę druska palaukite apie 10 minučių, kol baklažanai išskirs vandenį, tuomet juos nusausinkite. Riekelėmis supjaustykite paprikas.

  4. Baklažanus ir paprikas apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite grilyje, kol daržovės lengvai apskrus.

  5. Pasiruoškite didelę medinę lentelę ir atskirus indelius pupelėms, fetos sūriui, kepintiems avinžirniams, alyvuogėms, padažui ir humusui sudėti.

  6. Per vidurį lentelės dėkite „Gardėsio“ lavašus, galite juos plėšyti. Ant viršaus – šašlykų mėsą. Šalia dėliokite keptas daržoves, indelius su avinžirniais, alyvuogėmis, padažu, humusu, fetos sūriu ir pupelėmis. Viską papuoškite šviežiais pomidoriukais, kalendų šakelėmis, žaliąja citrina ir granato sėklomis.

  7. Ragaukite ant lavašų dėdami mėsos gabaliukus, norimus pagardus ir daržoves, viską apibarstydami granatų sėklomis ir fetos sūriu.

Gaminimo procesas
  1. „Biovelos“ šašlykus suverkite ant iešmo ir kepkite grilyje apie 15-20 minučių.

  2. Konservuotus avinžirnius nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite saldžiosios paprikos prieskoniais, kalendrų milteliais, kuminu ir druska. Viską išmaišykite ir, tolygiai paskirstę skardoje išklotoje kepimo popieriumi, kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 10-15 minučių.

  3. Baklažaną supjaustykite riekelėmis ir pabarstę druska palaukite apie 10 minučių, kol baklažanai išskirs vandenį, tuomet juos nusausinkite. Riekelėmis supjaustykite paprikas.

  4. Baklažanus ir paprikas apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite grilyje, kol daržovės lengvai apskrus.

  5. Pasiruoškite didelę medinę lentelę ir atskirus indelius pupelėms, fetos sūriui, kepintiems avinžirniams, alyvuogėms, padažui ir humusui sudėti.

  6. Per vidurį lentelės dėkite „Gardėsio“ lavašus, galite juos plėšyti. Ant viršaus – šašlykų mėsą. Šalia dėliokite keptas daržoves, indelius su avinžirniais, alyvuogėmis, padažu, humusu, fetos sūriu ir pupelėmis. Viską papuoškite šviežiais pomidoriukais, kalendų šakelėmis, žaliąja citrina ir granato sėklomis.

  7. Ragaukite ant lavašų dėdami mėsos gabaliukus, norimus pagardus ir daržoves, viską apibarstydami granatų sėklomis ir fetos sūriu.