Turkijos įkvėptas šašlykas su tortilija

2 vnt.
Jums reikės
  • 2 „Gardėsio“ tortilijų STREET FOOD
  • 400 g „Biovelos“ kiaulienos sprandinės šašlyko, marinuoto su UTENOS nealkoholiniu alumi
  • 4 v. š. majonezo „Hellmann‘s“ CHILLI TABASCO
  • 2 marinuotų Chalapos paprikų
  • 1 raudonojo svogūno
  • 4 v. š. obuolių acto
  • 0,5 stiklinės vandens
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • pusės raudonosios paprikos
  • 2 v. š. smulkintos fetos
  • 2 v. š. aitriųjų paprikų daržovių
  • žiupsnio rūkytų paprikų miltelių
  • žiupsnio druskos ir cukraus, pipirų
  • saujos vyšninių pomidorų
  • saujos smulkintų kalendrų
Gaminimo procesas
  1. Supjaustykite mėlynąjį svogūną griežinėliais ir suberkite į dubenį. Ant viršaus pilkite 4 v. š. obuolių acto, 0,5 stiklinės vandens, berkite žiupsnį druskos ir cukraus, išmaišykite. Palikite svogūnus pasimarinuoti apie 20 min.

  2. Iškepkite mėsą ant grilio arba orkaitėje. Kepdami orkaitėje įjunkite grilio funkciją, šašlykų gabalėlius suverkite ant specialių medinių iešmelių, juos dėkite virš indo su vandeniu – taip šašlykai iškeps sultingi ir minkšti.

  3. Pomidoriukus supjaustykite smulkiai, o papriką – plonais griežinėliais. Daržoves apliekite alyvuogių aliejumi, šaukštu svogūnų marinato, užberkite žiupsnį rūkytos paprikos miltelių. Paskaninkite druska, pipirais, išmaišykite.

  4. Ant tortilijų tepkite padažo, čili daržovių Žr. aukščiau mišinio, dėkite pomidorų ir paprikų salotų, iš marinato ištrauktų svogūnų. Dėliokite iškeptą mėsą, pagardinkite kalendromis ir fetos gabalėliais.

Gaminimo procesas
  1. Supjaustykite mėlynąjį svogūną griežinėliais ir suberkite į dubenį. Ant viršaus pilkite 4 v. š. obuolių acto, 0,5 stiklinės vandens, berkite žiupsnį druskos ir cukraus, išmaišykite. Palikite svogūnus pasimarinuoti apie 20 min.

  2. Iškepkite mėsą ant grilio arba orkaitėje. Kepdami orkaitėje įjunkite grilio funkciją, šašlykų gabalėlius suverkite ant specialių medinių iešmelių, juos dėkite virš indo su vandeniu – taip šašlykai iškeps sultingi ir minkšti.

  3. Pomidoriukus supjaustykite smulkiai, o papriką – plonais griežinėliais. Daržoves apliekite alyvuogių aliejumi, šaukštu svogūnų marinato, užberkite žiupsnį rūkytos paprikos miltelių. Paskaninkite druska, pipirais, išmaišykite.

  4. Ant tortilijų tepkite padažo, čili daržovių Žr. aukščiau mišinio, dėkite pomidorų ir paprikų salotų, iš marinato ištrauktų svogūnų. Dėliokite iškeptą mėsą, pagardinkite kalendromis ir fetos gabalėliais.