Ant grotelių – vaisiai ir daržovės

Tuomet, kai visi dūmais kvepiantys kepsniai išragauti, kai visi šonkauliukai ant karštos ugnies paskrudinti, kai visi šašlykų marinatai išmėginti, ateina laikas jos didenybei alternatyvai. Žarijos kepsninėje juk tinka ne tik mėsai kepti. Skaniausių patiekalų galima paruošti iš daržovių, vaisių ir sūrių. Jie puikiai tinka valgyti vieni, o ir savo skoniais papildo kepsnių lėkštes, jei jau be mėsos gyventi negalite.

Grilio sezonas prasidėjo, o Jums vis pritrūksta idėjų, ką gaminti ant grotelių namuose ar gamtoje? Didžiosiose parduotuvėse „Maxima“ ieškokite Stendo ANT GROTELIŲ, kuriame visi svarbiausi grilio patiekalų ingredientai vienoje vietoje. „Biovela“ pasirūpino įvairiausiais grilio mėsos gaminiais, o „Gardėsis“ – prie jų derančiais duonos gaminiais STREET FOOD.

Visos daržo spalvos

Jei jums atrodo, kad pomidorus ir salotas galima valgyti tik šviežius, galvokite iš naujo. Pakeptos ant grotelių šios, o ir kitos mums įprastos daržovės įgauna naujų skonių ir spalvų. Niekada nemėginote? Tuomet ilgas vidurvasario vakaras, kai prieš miegą nesinori prisivalgyti daug ir sunkiai, kaip tik tinkamas laikas eksperimentams.

Dažniausiai ant grotelių kepamos cukinijos, baklažanai, paprikos, pomidorai, svogūnų ir česnakų galvelės. Tačiau ugnies kaitra ir dūmo skonis puikiai draugauja su pievagrybiais, šparagais, cikorijų salotomis, agurkais, kukurūzų burbuolėmis, salierų stiebais, žiediniais kopūstais, morkomis, burokėliais ir netgi gūžinėmis salotomis. Mažiau sultingas daržoves galima trumpai apvirti ar bent nuplikyti verdančiu vandeniu.

Natūralaus skonio mėgėjai daržoves gali tiesiog ištepti sviestu ir paskrudinti, o subtilesnių skonių ieškantys – pamarinuoti jas su citrinų sultimis, įvairiomis žolelėmis ir šlakeliu aliejaus. Svarbu nepadauginti prieskonių. Burokėlius ir bulves galima kepti suvyniotus į foliją anglyse. Labai skanu išsikepti ir kopūsto galvą. Laikykite ją virš nedidelės kaitros apie valandą. Paskui nulupkite apdegusius lapus ir uždėkite gabalėlį sviesto.

Tuomet, kai visi dūmais kvepiantys kepsniai išragauti, kai visi šonkauliukai ant karštos ugnies paskrudinti, kai visi šašlykų marinatai išmėginti, ateina laikas jos didenybei alternatyvai. Žarijos kepsninėje juk tinka ne tik mėsai kepti. Skaniausių patiekalų galima paruošti iš daržovių, vaisių ir sūrių. Jie puikiai tinka valgyti vieni, o ir savo skoniais papildo kepsnių lėkštes, jei jau be mėsos gyventi negalite.

Saldi gaiva

Desertas, keptas ant grotelių? Taip, tai įmanoma! Kepti obuoliai, persikai, melionai, – ko tik grilio ir saldumynų mėgėjai neprisigalvoja. O jūs pamėginkite išsikepti ananasų. Jų skonis – tikrai ypatingas. Ananasą nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir iš kiekvieno išpjaukite šerdį. Ištirpinkite gabalėlį sviesto ir sumaišykite jį su medumi bei vaniliniu cukrumi. Aptepkite mišiniu ananasų žiedus ir keliolika minučių palaikykite, kad sviestas ir medus įsigertų. Kepkite ant grotelių, kol žiedai taps minkšti ir vos vos apskrus.

Patarimas: jei suvalgėte ne viską, ką iškepėte, sudėkite daržoves į šaldytuvą. Kitą dieną pašildytos jos gali tapti skaniu garnyru arba pusryčių sumuštinių ar omleto priedu.