Apelsininis pyragas

80 min.
4 vnt.
Jums reikės
  • 180 ml aliejaus
  • 240 ml apelsinų sulčių
  • 160 g apelsinų džemo
  • 4 kiaušinių
  • 70 g cukraus
  • 70 g kokosų drožlių
  • 90 g miltų
  • 180 g manų
  • 2 v. š. maltų migdolų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
Sirupui:
  • 200 g cukraus
  • 140 ml vandens
  • rozmarino
Gaminimo procesas
  1. Aliejų, apelsinų sultis, džemą, kiaušinius suplakite, kol džemas visiškai ištirps.

  2. Kitame dubenyje sumaišykite cukrų, kokosų drožles, miltus, manus, maltus riešutus ir kepimo miltelius.

  3. Sausus ingredientus suberkite į skystus ir gerai išmaišykite.

  4. Kepimo skardą išklokite popieriumi, supilkite tešlą ir kepkite 180° C orkaitėje apie 60 min.

  5. Nedideliame puodelyje sumaišykite vandenį su cukrumi, įmeskite rozmarino šakelę ir kaitinkite, kol sirupas šiek tiek sutirštės. Ką tik iškeptą pyragą juo pamažu sulaistykite. Papuoškite pyrago viršų kinkanų, mandarinų griežinėliais bei rozmarinų lapeliais.

Gaminimo procesas
  1. Aliejų, apelsinų sultis, džemą, kiaušinius suplakite, kol džemas visiškai ištirps.

  2. Kitame dubenyje sumaišykite cukrų, kokosų drožles, miltus, manus, maltus riešutus ir kepimo miltelius.

  3. Sausus ingredientus suberkite į skystus ir gerai išmaišykite.

  4. Kepimo skardą išklokite popieriumi, supilkite tešlą ir kepkite 180° C orkaitėje apie 60 min.

  5. Nedideliame puodelyje sumaišykite vandenį su cukrumi, įmeskite rozmarino šakelę ir kaitinkite, kol sirupas šiek tiek sutirštės. Ką tik iškeptą pyragą juo pamažu sulaistykite. Papuoškite pyrago viršų kinkanų, mandarinų griežinėliais bei rozmarinų lapeliais.