Braškiniai ledai su mėtomis, šokoladiniu glaistu ir riešutais

Jums reikės
  • 2 puodelių pieno
  • 2 puodelių riebios grietinėlės
  • 100 ml grietinėlės
  • 1 puodelio cukraus
  • žiupsnio druskos
  • 2 puodelių trintų braškių
  • saujos mėtų lapelių
  • 200 g pieniško šokolado
  • saujos migdolų
Gaminimo procesas
  1. Visus ingredientus, išskyrus šokoladą ir riešutus, sudėkite į dubenį ir gerai išplakite iki vientisos masės. Sudėkite į ledų aparatą ir sušaldykite. Jei ledų aparato neturite, ledų masę sukrėskite į indą, tinkamą šaldymo kameroje laikyti. Kas pusvalandį masę permaišykite, šitaip joje bus mažiau ledo kristalų. Indą geriau rinkitės plastmasinį, jame ledai stings tolygiau.

  2. Migdolus susmulkinkite, paskrudinkite įkaitintoje sausoje keptuvėje. Dubenyje virš garų vonelės ištirpinkite šokoladą ir grietinėlę. Ledų rutuliukus patiekite dubenėlyje, užpylę tirpdytu šokoladu ir apibarstę skrudintais migdolais.

Gaminimo procesas
  1. Visus ingredientus, išskyrus šokoladą ir riešutus, sudėkite į dubenį ir gerai išplakite iki vientisos masės. Sudėkite į ledų aparatą ir sušaldykite. Jei ledų aparato neturite, ledų masę sukrėskite į indą, tinkamą šaldymo kameroje laikyti. Kas pusvalandį masę permaišykite, šitaip joje bus mažiau ledo kristalų. Indą geriau rinkitės plastmasinį, jame ledai stings tolygiau.

  2. Migdolus susmulkinkite, paskrudinkite įkaitintoje sausoje keptuvėje. Dubenyje virš garų vonelės ištirpinkite šokoladą ir grietinėlę. Ledų rutuliukus patiekite dubenėlyje, užpylę tirpdytu šokoladu ir apibarstę skrudintais migdolais.