Duona su sėklomis

Jums reikės
  • Mielės 30 g šviežios
  • Druska 1 arb. šaukšt.
  • Cukrus 2 arb. šaukšt.
  • Kefyras 500 ml arba galite rinktis rūgpienį
  • Linų sėmenys 50 g
  • Saulėgrąžos 80 g skrudintos
  • Miltai 420 g per pusę rupių kvietinių ir ruginių
  • Aliejus 1 valg. šaukšt.
  • Moliūgo sėklos 1 valg. šaukšt.
  • Sezamo sėklos 1 valg. šaukšt.
Gaminimo procesas
  1. Kambario temperatūros mieles sumaišykite su druska ir cukrumi, supilkite kefyrą arba rūgpienį.

  2. Įmaišykite sėmenis ir saulėgrąžas, aliejų ir rupius miltus. Išminkykite vientisą tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų.

  3. Tešlą padalykite per pusę, sukrėskite į dvi pusantro litro talpos norimas formas ir apibarstykite pasirinktomis sėklomis.

  4. Įdėkite į šaltą orkaitę ir nustatę 175 laipsnius kepkite 40–60 minučių. Jei duonos pluta pernelyg paruduos, uždenkite folija.

Gaminimo procesas
  1. Kambario temperatūros mieles sumaišykite su druska ir cukrumi, supilkite kefyrą arba rūgpienį.

  2. Įmaišykite sėmenis ir saulėgrąžas, aliejų ir rupius miltus. Išminkykite vientisą tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų.

  3. Tešlą padalykite per pusę, sukrėskite į dvi pusantro litro talpos norimas formas ir apibarstykite pasirinktomis sėklomis.

  4. Įdėkite į šaltą orkaitę ir nustatę 175 laipsnius kepkite 40–60 minučių. Jei duonos pluta pernelyg paruduos, uždenkite folija.