Filo tešlos pyragėliai

40 min.
12 pyragėlių
Jums reikės
  • 270 g filo tešlos
  • 150 g sviesto
  • 500 g rikotos
  • 200 g virtų moliūgų tyrės
  • 300 ml vandens
  • 200 g cukraus
  • kardamono
  • 2 citrinų
  • sezamų
Gaminimo procesas
  1. Filo tešlos lakštus supjaustykite apie 12×12 cm dydžio kvadratais. Vienam pyragėliui reikės 5-6 tešlos lakštelių. Kiekvieną patepkite ištirpintu sviestu ir dėkite vieną ant kito.

  2. Į vidurį dėkite įdaro: rikotos sūrio, gerai sumaišyto su virtų moliūgų tyre.

  3. Įdėję įdarą pyragėlio kraštus užlankstykite supakuodami įdarą viduje.

  4. Pyragėlius kepkite 200 °C orkaitėje apie 15 min.

  5. Kol pyragėliai kepa išvirkite sirupą. Nedideliame puodelyje kaitinkite vandenį ir cukrų bei kelių kardamono ankščių grūdelius. Nugaravus daliai vandens, sudėkite citrinų žieveles ir išspauskite sultis. Virkite sirupą tol, kol jis šiek tiek sutirštės.

  6. Iškepusius pyragėlius apšlakstykite sirupu ir pabarstykite sezamais. Valgykite juos dar šiltus.

Gaminimo procesas
  1. Filo tešlos lakštus supjaustykite apie 12×12 cm dydžio kvadratais. Vienam pyragėliui reikės 5-6 tešlos lakštelių. Kiekvieną patepkite ištirpintu sviestu ir dėkite vieną ant kito.

  2. Į vidurį dėkite įdaro: rikotos sūrio, gerai sumaišyto su virtų moliūgų tyre.

  3. Įdėję įdarą pyragėlio kraštus užlankstykite supakuodami įdarą viduje.

  4. Pyragėlius kepkite 200 °C orkaitėje apie 15 min.

  5. Kol pyragėliai kepa išvirkite sirupą. Nedideliame puodelyje kaitinkite vandenį ir cukrų bei kelių kardamono ankščių grūdelius. Nugaravus daliai vandens, sudėkite citrinų žieveles ir išspauskite sultis. Virkite sirupą tol, kol jis šiek tiek sutirštės.

  6. Iškepusius pyragėlius apšlakstykite sirupu ir pabarstykite sezamais. Valgykite juos dar šiltus.