Klasikinis spanguolių kisielius
- 200 g spanguolių
- 200 g cukraus
- 2 l vandens
- 2 šaukštai krakmolo
Spanguoles susmulkinti iki vientisos masės elektriniu trintuvu ir pilti į puodą su 2 litrais vandens, užvirinti.
Užvirintą skystį perkošti per sietelį, kad neliktų trintų uogų gabalėlių, supilti atgal į puodą, berti cukrų ir kaitinti, kol cukrus ištirps.
Į pusę stiklinės vandens sudėti krakmolą, gerai išmaišyti ir silpna srove, nuolatos maišant, supilti į puodą, gerai išmaišyti. Kai betirštėdamas skystis užvirs, nukelti puodą nuo kaitros ir atvėsinti.


Spanguoles susmulkinti iki vientisos masės elektriniu trintuvu ir pilti į puodą su 2 litrais vandens, užvirinti.
Užvirintą skystį perkošti per sietelį, kad neliktų trintų uogų gabalėlių, supilti atgal į puodą, berti cukrų ir kaitinti, kol cukrus ištirps.
Į pusę stiklinės vandens sudėti krakmolą, gerai išmaišyti ir silpna srove, nuolatos maišant, supilti į puodą, gerai išmaišyti. Kai betirštėdamas skystis užvirs, nukelti puodą nuo kaitros ir atvėsinti.