Klasikinis spanguolių kisielius

30 min.
4 vnt.
Jums reikės
  • 200 g spanguolių
  • 200 g cukraus
  • 2 l vandens
  • 2 šaukštai krakmolo
Gaminimo procesas
  1. Spanguoles susmulkinti iki vientisos masės elektriniu trintuvu ir pilti į puodą su 2 litrais vandens, užvirinti.

  2. Užvirintą skystį perkošti per sietelį, kad neliktų trintų uogų gabalėlių, supilti atgal į puodą, berti cukrų ir kaitinti, kol cukrus ištirps.

  3. Į pusę stiklinės vandens sudėti krakmolą, gerai išmaišyti ir silpna srove, nuolatos maišant, supilti į puodą, gerai išmaišyti. Kai betirštėdamas skystis užvirs, nukelti puodą nuo kaitros ir atvėsinti.

Gaminimo procesas
  1. Spanguoles susmulkinti iki vientisos masės elektriniu trintuvu ir pilti į puodą su 2 litrais vandens, užvirinti.

  2. Užvirintą skystį perkošti per sietelį, kad neliktų trintų uogų gabalėlių, supilti atgal į puodą, berti cukrų ir kaitinti, kol cukrus ištirps.

  3. Į pusę stiklinės vandens sudėti krakmolą, gerai išmaišyti ir silpna srove, nuolatos maišant, supilti į puodą, gerai išmaišyti. Kai betirštėdamas skystis užvirs, nukelti puodą nuo kaitros ir atvėsinti.