Kokosiniai ispaninių šalavijų sėklų ir mangų valgomieji ledai
- 200 ml kokosų gėrimo (galite naudoti ir kitą mėgstamą augalinį gėrimą ar gyvulinį pieną)
- 4 valgomųjų šaukštų ispaninių šalavijų sėklų
- 1 arbatinio šaukštelio klevų sirupo
- 1 sunokusio mango
Pirmiausia gerai sumaišykite ispaninių šalavijų sėklas, klevų sirupą ir augalinį gė rimą ar pieną. Mišinį uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį, kad sėklos išbrinktų.
Mangą nuskuskite, nupjaukite nuo kaulo ir sutrinkite iki tyrelės.
Išbrinkusią ispaninių šalavijų sėklų masę išmaišykite ir sluoksniuokite su mangų tyrele tiesiai į formeles.
Dėkite į šaldiklį. Kai ledai apstings, susmaigstykite pagaliukus. Palikite šalti bent porą valandų.



Pirmiausia gerai sumaišykite ispaninių šalavijų sėklas, klevų sirupą ir augalinį gė rimą ar pieną. Mišinį uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį, kad sėklos išbrinktų.
Mangą nuskuskite, nupjaukite nuo kaulo ir sutrinkite iki tyrelės.
Išbrinkusią ispaninių šalavijų sėklų masę išmaišykite ir sluoksniuokite su mangų tyrele tiesiai į formeles.
Dėkite į šaldiklį. Kai ledai apstings, susmaigstykite pagaliukus. Palikite šalti bent porą valandų.
Patarimas: jei renkate medinius pagaliukus nuo ledų, jie tikrai pravers. Aš pirkau medines šakutes ir pagaliukus nusikirpau pati.