Kūčiukai

1,5 val.
4 vnt.
Jums reikės
  • 50 g aguonų
  • 500 g miltų
  • 200 ml šilto vandens
  • 15 g sausų mielių
  • 2 šaukštai cukraus
  • žiupsnis druskos
  • 2 šaukštai aliejaus
Gaminimo procesas
  1. Mieles ištrinti su 0,5 šaukšto cukraus ir šlakeliu vandens.

  2. Dubens su miltais centre padaryti duobutę ir supilti mieles. Palikti 15–20 minučių.

  3. Likusiame vandenyje ištirpinti cukrų ir sumaišyti su miltų mase, aguonomis, druska ir aliejumi.

  4. Maišyti šaukštu, vėliau minkyti rankomis, kol tešla prie jų nebelips. Jei lips – miltų neberti, rankas lengvai patepti aliejumi.

  5. Tešlą valandai uždengti rankšluosčiu, tada perminkyti, formuoti juosteles ir supjaustyti mažais gabalėliais.

  6. Kepti miltais pabarstytoje kepimo skardoje, 180 laipsnių orkaitėje, apie 7 minutes, kol gražiai apskrus.

Gaminimo procesas
  1. Mieles ištrinti su 0,5 šaukšto cukraus ir šlakeliu vandens.

  2. Dubens su miltais centre padaryti duobutę ir supilti mieles. Palikti 15–20 minučių.

  3. Likusiame vandenyje ištirpinti cukrų ir sumaišyti su miltų mase, aguonomis, druska ir aliejumi.

  4. Maišyti šaukštu, vėliau minkyti rankomis, kol tešla prie jų nebelips. Jei lips – miltų neberti, rankas lengvai patepti aliejumi.

  5. Tešlą valandai uždengti rankšluosčiu, tada perminkyti, formuoti juosteles ir supjaustyti mažais gabalėliais.

  6. Kepti miltais pabarstytoje kepimo skardoje, 180 laipsnių orkaitėje, apie 7 minutes, kol gražiai apskrus.