Moliūgų sriuba su traškia šonine

40 min.
4 vnt.
Jums reikės
  • 25 g sviesto
  • 1 svogūno
  • 150 g rūkytos šoninės
  • ciberžolės
  • 500 g moliūgo
  • 1 l vištienos sultinio
  • 100 ml grietinėlės
  • kepintų moliūgų sėklų
Gaminimo procesas
  1. Puode ištirpinkite sviestą ir jame apkepinkite smulkiai kapotą svogūną.

  2. Ten pat sudėkite apie 180 g smulkiai supjaustytos rūkytos šoninės bei šaukštelį ciberžolės prieskonių. Kai šoninės gabalėliai apskrus, suberkite kubeliais supjaustytą moliūgą. Jį taip pat šiek tiek apkepkite, o tada jau supilkite sultinį.

  3. Virkite, kol moliūgo gabalėliai suminkštės (apie 30 min.). Išvirusią sriubą sutrinkite.

  4. Patiekite su grietinėle, iki traškumo pakepintomis šoninės juostelėmis bei apskrudintomis moliūgų sėklomis.

Gaminimo procesas
  1. Puode ištirpinkite sviestą ir jame apkepinkite smulkiai kapotą svogūną.

  2. Ten pat sudėkite apie 180 g smulkiai supjaustytos rūkytos šoninės bei šaukštelį ciberžolės prieskonių. Kai šoninės gabalėliai apskrus, suberkite kubeliais supjaustytą moliūgą. Jį taip pat šiek tiek apkepkite, o tada jau supilkite sultinį.

  3. Virkite, kol moliūgo gabalėliai suminkštės (apie 30 min.). Išvirusią sriubą sutrinkite.

  4. Patiekite su grietinėle, iki traškumo pakepintomis šoninės juostelėmis bei apskrudintomis moliūgų sėklomis.