Pievagrybių pyragas

40 min.
4 vnt.
Jums reikės
  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 200 g rudųjų pievagrybių (arba kitų grybų)
  • 1 svogūno
  • 2 skilt. česnako
  • 3 v. š. balzaminio acto kremo
  • 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio
  • čiobrelių
  • druskos
  • pipirų
Gaminimo procesas
  1. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną bei česnako skilteles. Kai svogūnai suminkštės, suberkite smulkiai supjaustytus grybus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais bei čiobreliais. Kepkite apie 10 min.

  2. Iškepusius pagardinkite balzaminio acto kremu.

  3. Atitirpintus bemielės sluoksniuotos tešlos lakštus šiek tiek pakočiokite.

  4. Lakštus padenkite keptuvėje pakepintų svogūnų ir grybų įdaru. Užtrupinkite mėlynojo pelėsinio sūrio.

  5. Suvyniokite tešlą į ritinį ir supjaustykite 3-4 cm dydžio gabalėliais. Juos sustatykite į apvalią skardelę, nesuspauskite, palikite vietos tešlai pūstis. Kepkite 180° C orkaitėje 30 min.

Gaminimo procesas
  1. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną bei česnako skilteles. Kai svogūnai suminkštės, suberkite smulkiai supjaustytus grybus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais bei čiobreliais. Kepkite apie 10 min.

  2. Iškepusius pagardinkite balzaminio acto kremu.

  3. Atitirpintus bemielės sluoksniuotos tešlos lakštus šiek tiek pakočiokite.

  4. Lakštus padenkite keptuvėje pakepintų svogūnų ir grybų įdaru. Užtrupinkite mėlynojo pelėsinio sūrio.

  5. Suvyniokite tešlą į ritinį ir supjaustykite 3-4 cm dydžio gabalėliais. Juos sustatykite į apvalią skardelę, nesuspauskite, palikite vietos tešlai pūstis. Kepkite 180° C orkaitėje 30 min.