Rudenėjančio sodo rūpesčiai

Vasaros pabaiga – derliaus nuėmimo metas. Atidžiai apžiūrėkite lysves – jau galite rauti svogūnus, juos džiovinti. Šparaginės pupelės pagelto, skinkite, šaldykite, rauginkite ar marinuokite. Burokėlius jau irgi rauti laikas, jei norite turėti traškančių galvelių. Lapų neišmeskite, sveikus ir traškius supjaustykite ir, trumpai pavirę su druska, cukrumi ir citrinų sultimis, užsukite į stiklainėlius, – bus žiemą lapkočių barščiams ar šaltibarščiams ruošti.

Vasaros pabaiga – tinkamas laikas rinkti ir džiovinti prieskoninius augalus – čiobrelius, raudonėlius, mėtas, melisas, bazilikus, krapus, petražoles ar salierų lapus. Visus juos galima užšaldyti arba sudžiovinus sukurti sau kvepiančių prieskonių mišinių.

Patarimas: jei vasarą į vazonus buvote prisodinę daugiamečių gėlių, persodinkite jas į namų vazonus. Kai bus šalta, jos papuoš jūsų balkonus ar terasas.