Trispalvis Liepos 6-osios šventės tortas

Jums reikės
  • pakelio raudonos spalvos želės
  • 1 pakelio žalios spalvos želės
  • 1 pakelio geltonos spalvos želės
  • 300 ml saldinto kondensuoto pieno
  • apie 450 ml pieno
  • 40 g želatinos
  • plaktos standžios grietinėlės patiekti
  • saujos braškių patiekti
  • saujos vyšnių patiekti
  • saujos gervuogių patiekti
  • mėtų lapelių patiekti
Gaminimo procesas
  1. Tortui ruošti geriausiai tiks 1,7 litro silikoninė kepimo forma arba stiklinis indas. Jei naudosite stiklinį indą, į jį iki kraštų įtieskite maistinės plėvelės ir stipriai prispauskite prie kraštų.

  2. Paruoškite raudoną želę pagal instrukciją ant pakelio, tik vietoje 500 ml vandens pilkite 400 ml. Atidėkite 300 ml želės, kurios reikės tortui, o kitą išpilstykite į mažus dubenėlius. Supilkite atvėsusią raudoną želę į formą ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

  3. Lygiai taip pat paruoškite žalią želę, taip pat atidėkite 300 ml. Kai želė atvės, supilkite ją ant raudonos ir atšaldykite, kad sustingtų.

  4. Taip pat paruoškite 300 ml geltonos želės. Užpilkite ją ant žalios ir atšaldykite.

  5. Kondensuotą pieną sumaišykite su pienu. Želatiną užmerkite piene. Pieno pilkite tris kartus daugiau nei želatinos.

  6. Kondensuoto pieno masę truputį pašildykite, sudėkite išbrinkintą želatiną ir pakaitinkite ant mažiausios kaitros, kol želatina visiškai ištirps.

  7. Masę atvėsinkite, užpilkite ant viršaus želę ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad gerai susitingtų.

  8. Prieš patiekdami, ant formos su sustingusiu tortu uždėkite lėkštę ar tortinę ir apverskite. Atsargiai nuplėškite maisto plėvelę nuo indo. Kai nuimsite indą, atsargiai nuimkite ir maistinę plėvelę nuo sustingusios želės.

  9. Puoškite plakta standžia grietinėle, šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.

Gaminimo procesas
  1. Tortui ruošti geriausiai tiks 1,7 litro silikoninė kepimo forma arba stiklinis indas. Jei naudosite stiklinį indą, į jį iki kraštų įtieskite maistinės plėvelės ir stipriai prispauskite prie kraštų.

  2. Paruoškite raudoną želę pagal instrukciją ant pakelio, tik vietoje 500 ml vandens pilkite 400 ml. Atidėkite 300 ml želės, kurios reikės tortui, o kitą išpilstykite į mažus dubenėlius. Supilkite atvėsusią raudoną želę į formą ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

  3. Lygiai taip pat paruoškite žalią želę, taip pat atidėkite 300 ml. Kai želė atvės, supilkite ją ant raudonos ir atšaldykite, kad sustingtų.

  4. Taip pat paruoškite 300 ml geltonos želės. Užpilkite ją ant žalios ir atšaldykite.

  5. Kondensuotą pieną sumaišykite su pienu. Želatiną užmerkite piene. Pieno pilkite tris kartus daugiau nei želatinos.

  6. Kondensuoto pieno masę truputį pašildykite, sudėkite išbrinkintą želatiną ir pakaitinkite ant mažiausios kaitros, kol želatina visiškai ištirps.

  7. Masę atvėsinkite, užpilkite ant viršaus želę ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad gerai susitingtų.

  8. Prieš patiekdami, ant formos su sustingusiu tortu uždėkite lėkštę ar tortinę ir apverskite. Atsargiai nuplėškite maisto plėvelę nuo indo. Kai nuimsite indą, atsargiai nuimkite ir maistinę plėvelę nuo sustingusios želės.

  9. Puoškite plakta standžia grietinėle, šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.