Vidurvasario naujienos

Žygis į parduotuvę irgi gali tapti nuotykiu. Siūlome jums smagų žaidimą – lentynose paieškokite neįprastų, netikėtų, nematytų produktų. Pasijuskite atradėjais – skonių, kvapų formų ir spalvų. Kas žino, gal viena iš vidurvasario naujienų taps jūsų pirkinių krepšelio favorite!

Veganams
Natūralus kolos skonis. Kofeinas iš žaliųjų kavos pupelių, saldumas – iš stevijų.

Alaus žinovams
Kultinis JAV, atvykęs iš Niujorko. Nealkoholinis lageris. Išraiškingas citrusinių apynių aromatas ir malonus kartumas.

Makaronų mėgėjams
Pirmieji lietuviški kietagrūdžiai makaronai, gaminami bronzinėse formose. Pasišiaušęs makaronų paviršius tobulai sugeria padažą.

Kavos gėrėjams
Tobulas skonio ir kvapo derinys. Rinktiniai mišiniai ir lėtas skrudinimas, šokolado, džiovintų vaisių skoniai tolimąsias kavos šalis tarsi priartina prie mūsų.

Judesio mėgėjams
Pagaminta Lietuvoje, bet iškeliauja į pasaulį. Tinka vegetarams. Be GMO, be gliuteno, ypač aukštos biologinės vertės, turtingi baltymų ir aminorūgščių.

„Vilniaus paukštyno“ vištienos grilio naujienos
Kaip ir kiekvieną pavasarį, didžiausias lietuviškos vištienos gamintojas „Vilniaus paukštynas“ atnaujino griliui skirtų produktų pasirinkimą. Asortimentą papildė vištienos iešmeliai su japonišku marinatu, bruknių skonio kepamosios dešrelės, aštrios kepamosios dešrelės „Mexican Salsa“, karštai rūkytos kepamosios dešrelės su kmynais. „Vilniaus paukštynas“ iškylai siūlo rinktis ir populiariausius vištienos šašlykus.

„Fiestos“ asortimente ir populiariausių skonių vištienos šašlykai. Jau kelintus metus topų topu vadinami vištienos šlaunų mėsos šašlykai su pipiriniu marinatu, taip pat – su gruzinišku bei mėlynių marinatais. „Vilniaus paukštynas“ siūlo ir vištienos filė šašlykų su česnakais ir alyvuogių aliejumi.

Vištienos iešmeliai su japonišku marinatu
„Fiestos“ prekės ženklu pažymėtų produktų linija vištienos iešmeliais pasipildė dar praėjusių metų pavasarį. Vis labiau populiarėjant šiems produktams, didžiausias lietuviškos vištienos gamintojas siekia nudžiuginti jų mėgėjus naujais skoniais. „Japonija išsiskiria savo tradiciniais skoniais, pasižyminčiais unikalumu bei subtilumu. Susipina ir saldumas, ir rūgštumas, ir tuo pačiu švelnus aštrumas“, – naujo skonio paieškų subtilybes pristato „Vilniaus paukštyno“ Naujų produktų kūrimo skyriaus vadovas Andrius Krivošejevas. „Fiestos“ vištienos iešmeliai paruošti su tradiciniu rytietišku terijakio marinatu. Subtilų saldžiarūgštį skonį sukuria sojų padažo, česnakų, svogūnų, čili ir kitų prieskonių mišinys. Iškepti vištienos iešmeliai išsiskiria savo traškumu, o mėsa išlieka sultinga ir kvapni.

Kepamosios dešrelės
Pastebima, kad daugelis lietuvių ant laužo mėgsta kepti dešreles. „Vilniaus paukštynas” siūlo rinktis specialias kepti skirtas dešreles.

Kaip pasakoja A. Krivošejevas, kepamosios dešrelės išsiskiria tuo, kad jų sudėtyje nėra nitritinės druskos, todėl kepimo ant laužo ar grilio metu išvengiama kancerogenų susidarymo, kurie yra kenksmingi žmogaus sveikatai. „Vilniaus paukštynas“ paruošė tris „Premium“ vištienos kepamųjų dešrelių skonių naujienas. Viena jų – bruknių skonio kepamosios dešrelės. „Bruknės dešrelėms suteikia saldžiarūgščio ir tuo pačiu pikantiško skonio. Tad tai puikus pasirinkimas mėgstantiems eksperimentuoti, ieškantiems netikėtų skonių“, – pasakoja „Vilniaus paukštyno“ atstovas A. Krivošejevas. Asortimentą papildė ir karštai rūkytos kepamosios dešrelės su kmynais. „Turbūt visais laikais vienas iš populiariausių pasirinkimų kepti ant laužo buvo karštai rūkytos dešrelės. Viena iš klaidų – kai ant laužo kepti pasirenkamos tam neskirtas karštai rūkytos dešrelės, tad galime sakyti, kad pamėgtą tradicinį skonį pritaikėme kepti”, – pasakoja A. Krivošejevas. Kadangi aštrių skonių mėgėjų vis daugėja, tam, kad ir jie turėtų ką pasirinkti, kelerius metus iš eilės tarp naujienų pasiūlome ir aštrias kepamąsias dešreles. Šiemet savo aštrumu į Meksiką nukels „Mexican Salsa“ skonio „Vilniaus paukštyno“ kepamosios dešrelės „Premium“.

„Turbūt visais laikais vienas iš populiariausių pasirinkimų kepti ant laužo buvo karštai rūkytos dešrelės. Viena iš klaidų – kai ant laužo kepti pasirenkamos tam neskirtas karštai rūkytos dešrelės, tad galime sakyti, kad pamėgtą tradicinį skonį pritaikėme kepti”, – pasakoja A. Krivošejevas.