Žuvis patale

50 min.
4 vnt.
Jums reikės
  • 500 g bemielės sluoksniuotos lankstytos tešlos
  • 200 g špinatų
  • 120 g kreminio sūrio
  • 2 v. š. manų kruopų
  • 400 g žuvies filė
  • druskos
  • citrininių pipirų
  • 1 kiaušinio
Gaminimo procesas
  1. Špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu. Kai jie pravės, gerai nuspauskite vandenį.

  2. Dubenyje špinatus sumaišykite su kreminiu sūriu bei manais. Šią masę pagardinkite druska bei pipirais.

  3. Vieną lakštą (jei jūsų 500 g tešlos pakuotėje du lakštai po 250 g) sluoksniuotos tešlos ištepkite šia kreminio sūrio ir špinatų mase. Ant jos dėkite žuvies filė. Ją pabarstykite druska ir citrininiais pipirais.

  4. Antru tešlos lakštu žuvį užklokite ir apkamšykite, gerai suspauskite tešlos kraštus. Gauto pyrago viršų aptepkite kiaušinio plakiniu, įpjaukite vienoje ar keliose vietose suformuodami nedidelę angą garams išeiti. Kepkite 180° C orkaitėje 30-40 min.

Gaminimo procesas
  1. Špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu. Kai jie pravės, gerai nuspauskite vandenį.

  2. Dubenyje špinatus sumaišykite su kreminiu sūriu bei manais. Šią masę pagardinkite druska bei pipirais.

  3. Vieną lakštą (jei jūsų 500 g tešlos pakuotėje du lakštai po 250 g) sluoksniuotos tešlos ištepkite šia kreminio sūrio ir špinatų mase. Ant jos dėkite žuvies filė. Ją pabarstykite druska ir citrininiais pipirais.

  4. Antru tešlos lakštu žuvį užklokite ir apkamšykite, gerai suspauskite tešlos kraštus. Gauto pyrago viršų aptepkite kiaušinio plakiniu, įpjaukite vienoje ar keliose vietose suformuodami nedidelę angą garams išeiti. Kepkite 180° C orkaitėje 30-40 min.