Burokėlių ir batatų traškučiai

Jums reikės
  • 2 žalių burokų
  • 5 batatų
  • druskos
  • alyvuogių aliejaus
Gaminimo procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Daržoves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite.

    Turėkite kantrybės – gabalėliai turi būti kuo plonesni. Jei turite namie specialią daržovių pjaustyklę – puiku, bet, jei neturite, tiks ir bulvių skustukas ar aštrus peilis.

    Paprašykite tėčio, mamos, vyresniojo brolio arba sesers pagalbos – daržovės kietos, jas plonai supjaustyti reikia šiek tiek daugiau jėgos. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo vienodesnio storio.

  2. Daržoves išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite druska.

  3. Kepkite apie valandą, kol gražiai paskrus ir susitrauks. Kepimo laiką tiksliai pasakyti sunku – orkaitės veikia skirtingai, o ir skirtingo storio gabalėliai kepa ilgiau arba trumpiau. Stebėkite situaciją, jei reikia, pavartykite.

    Ištraukę atvėsinkite ir – skanaus!

Gaminimo procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Daržoves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite.

    Turėkite kantrybės – gabalėliai turi būti kuo plonesni. Jei turite namie specialią daržovių pjaustyklę – puiku, bet, jei neturite, tiks ir bulvių skustukas ar aštrus peilis.

    Paprašykite tėčio, mamos, vyresniojo brolio arba sesers pagalbos – daržovės kietos, jas plonai supjaustyti reikia šiek tiek daugiau jėgos. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo vienodesnio storio.

  2. Daržoves išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite druska.

  3. Kepkite apie valandą, kol gražiai paskrus ir susitrauks. Kepimo laiką tiksliai pasakyti sunku – orkaitės veikia skirtingai, o ir skirtingo storio gabalėliai kepa ilgiau arba trumpiau. Stebėkite situaciją, jei reikia, pavartykite.

    Ištraukę atvėsinkite ir – skanaus!

Tikrai žinau, kaip vaikai mėgsta traškučius. Aš irgi mėgstu, tik renkuosi sveikesnius arba gaminu juos namie. O jau tada – į dubenį, ant sofos ir – kino salė namuose.