Kokosiniai ispaninių šalavijų sėklų ir mangų valgomieji ledai

Jums reikės
  • 200 ml kokosų gėrimo (galite naudoti ir kitą mėgstamą augalinį gėrimą ar gyvulinį pieną)
  • 4 valgomųjų šaukštų ispaninių šalavijų sėklų
  • 1 arbatinio šaukštelio klevų sirupo
  • 1 sunokusio mango
Gaminimo procesas
  1. Pirmiausia gerai sumaišykite ispaninių šalavijų sėklas, klevų sirupą ir augalinį gė rimą ar pieną. Mišinį uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį, kad sėklos išbrinktų.

  2. Mangą nuskuskite, nupjaukite nuo kaulo ir sutrinkite iki tyrelės.

  3. Išbrinkusią ispaninių šalavijų sėklų masę išmaišykite ir sluoksniuokite su mangų tyrele tiesiai į formeles.

  4. Dėkite į šaldiklį. Kai ledai apstings, susmaigstykite pagaliukus. Palikite šalti bent porą valandų.

Gaminimo procesas
  1. Pirmiausia gerai sumaišykite ispaninių šalavijų sėklas, klevų sirupą ir augalinį gė rimą ar pieną. Mišinį uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį, kad sėklos išbrinktų.

  2. Mangą nuskuskite, nupjaukite nuo kaulo ir sutrinkite iki tyrelės.

  3. Išbrinkusią ispaninių šalavijų sėklų masę išmaišykite ir sluoksniuokite su mangų tyrele tiesiai į formeles.

  4. Dėkite į šaldiklį. Kai ledai apstings, susmaigstykite pagaliukus. Palikite šalti bent porą valandų.

Patarimas: jei renkate medinius pagaliukus nuo ledų, jie tikrai pravers. Aš pirkau medines šakutes ir pagaliukus nusikirpau pati.