Meduoliniai sausainiai

40 min.
40 vnt.
Jums reikės
  • 125 g sviesto
  • 5 šaukštų pieno
  • 3 šaukštų natūralaus medaus
  • 350 g miltų
  • 200 g rudojo cukraus
  • 1 šaukštelio malto cinamono
  • 1 šaukštelio malto imbiero
  • 1 šaukštelio malto kardamono
  • 1/2 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • žiupsnio maltų kvapiųjų pipirų
Gaminimo procesas
  1. Ant silpnos ugnies puode ištirpinti sviestą, pieną, medų ir cukrų. Tada suberti prieskonius ir kaitinti apie 5 minutes.

  2. Į persijotus miltus su kepimo milteliais po truputį berti prieskonių masę. Gerai išmaišyti. Tada rankomis išminkyti tešlą į vieną gumulą, atvėsinti bent valandą šaldytuve, suvyniojus į maistinę plėvelę.

  3. Atvėsusią tešlą padalinti į kelias dalis. Plonai iškočioti, sausainių formelėmis išspausti sausainius, šiaudeliu padaryti kylutes, kad galėtumėte sausainius kabinti ant Kalėdų eglutės. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  4. Pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, ir kepti apie 15 minučių.

  5. Dekoravimo darbams tiks namuose iš cukraus pudros, citrinos ir kiaušinio baltymo pasigamintas glajus ar tas, kurį galima rasti prekybos centre. Puoškite spalvingais pabarstukais, saldainiais, šokoladu ar kitais gardėsiais.

Gaminimo procesas
  1. Ant silpnos ugnies puode ištirpinti sviestą, pieną, medų ir cukrų. Tada suberti prieskonius ir kaitinti apie 5 minutes.

  2. Į persijotus miltus su kepimo milteliais po truputį berti prieskonių masę. Gerai išmaišyti. Tada rankomis išminkyti tešlą į vieną gumulą, atvėsinti bent valandą šaldytuve, suvyniojus į maistinę plėvelę.

  3. Atvėsusią tešlą padalinti į kelias dalis. Plonai iškočioti, sausainių formelėmis išspausti sausainius, šiaudeliu padaryti kylutes, kad galėtumėte sausainius kabinti ant Kalėdų eglutės. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  4. Pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, ir kepti apie 15 minučių.

  5. Dekoravimo darbams tiks namuose iš cukraus pudros, citrinos ir kiaušinio baltymo pasigamintas glajus ar tas, kurį galima rasti prekybos centre. Puoškite spalvingais pabarstukais, saldainiais, šokoladu ar kitais gardėsiais.

Kalėdos – visos šeimos šventė, bet didžiausi jų gerbėjai – vaikai. Todėl mažuosius norisi įtraukti ne tik į namų puošybą, bet ir į pasiruošimą šventėms. Tegul namų ruoša tampa spalvinga, o laukimas pakvimpa kepiniais – spalvingais ir labai gardžiais eglutės žaisliukais.